By nontas

Αφήστε την προπόνηση…Ελάτε στο πάρτυ!!!


Όλοι γνωρίζουμε πια τι είναι η Zumba αφού ακούγεται παντού, βρίσκετε παντού και έχει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Αν έπρεπε να τη περιγράψουμε όμως, θα λέγαμε ότι είναι μια αερόβια μορφή άσκησης, εμπνευσμένη από λάτιν ρυθμούς με εύκολες χορευτικές κινήσεις και βήματα. Παρότι η Zumba δεν είναι μάθημα χορού, δηλαδή δεν περιλαμβάνει τεχνική χορού, ο ασκούμενος αποκτά μια βασική αίσθηση του ρυθμού και χωρίς να το αντιληφθεί, δεν αργεί να αποκτήσει μια σχετική χορευτική δεινότητα.

Το μότο της Zumba είναι «Ditch the workout… Join to the Party» (Αφήστε την προπόνηση… ελάτε στο πάρτι). Πραγματικά, κάνοντας Zumba αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα πάρτι• γυμνάζεσαι χορεύοντας και δεν ανυπομονείς, κοιτάζοντας συνεχώς το ρολόι, να τελειώσει το βασανιστικό, βαρετό «μαρτύριο» της άσκησης. Η ατμόσφαιρα είναι πάντα ζωντανή κι ευχάριστη, ανεβάζοντας τη διάθεση και μειώνοντας το στρες.
Read more «Αφήστε την προπόνηση…Ελάτε στο πάρτυ!!!»

By nontas

3 ασκήσεις για ώμους από τον Γιάννη Μαντζώρο

3 ασκήσεις για ώμους από τον personal trainer Γιάννη Μαντζώρο

Περιγραφή ασκήσεων

Προτάσεις ώμων με Fitbag: Σταθείτε σε όρθια θέση, τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα και το fitbag μπροστά στους μηρούς. Σηκώστε μέχρι το ύψος των ώμων και κατεβάστε. Επαναλάβετε για 10-12 επαναλήψεις.

Read More

By nontas

Ασκήσεις για ευεξία κόντρα σε κάθε άσχημο συναίσθημα

Είτε νιώθουμε εξαντλημένοι είτε συναισθηματικά ευάλωτοι, μελαγχολικοί ή θυμωμένοι, υπάρχει ένα είδος γυμναστικής που υπόσχεται να αλλάξει τη διάθεσή μας.

Η άσκηση θεωρήθηκε πρόσφατα ως φυσικό αντικαταθλιπτικό, μια αποτελεσματική θεραπεία για τη θλίψη, το άγχος και τη μελαγχολία. Έχει αποδειχθεί ότι η συστηματική άσκηση, σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να διατηρήσει την ψυχική ισορροπία. Πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία, όμως, τη θεωρούν θεραπευτική ακόμα και σε περιπτώσεις κατάθλιψης. Αυτό οφείλεται στην έκκριση συγκεκριμένων ορμονών (σεροτονίνης και ενδορφινών) την ώρα της άσκησης, οι οποίες σχετίζονται με την καλή διάθεση.

Παράλληλα, η γυμναστική συνδράμει κατευναστικά σε περιπτώσεις άγχους ή έντονου θυμού, βοηθώντας το μυαλό να ξεχαστεί και χαλαρώνοντας τους μυς. Δεν έχουμε, λοιπόν, παρά να επιλέξουμε την κατάλληλη άσκηση και να αισθανθούμε ευτυχισμένοι!

Read more «Ασκήσεις για ευεξία κόντρα σε κάθε άσχημο συναίσθημα»

By nontas

Πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης με το βάρος σώματος για αρχάριους – μεσαίου επιπέδου ασκούμενους

MOTO: YOU ONLY NEED 30 MINUTES 3 TIMES PER WEEK 

📍 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (από την personal trainer και συνεργάτη του Fitstudio.gr Χριστίνα Χρηστιά)

ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ

2’:Ξεκινήστε με απλό βάδισμα
3’:Αυξήστε το μήκος του διασκελισμού
2’:Διατηρήστε τον ρυθμό και εκτελέστε κινήσεις όπως περιφορές των χεριών
3’:Συνεχίστε με ελαφρύ τρέξιμο
3’:Συνεχίστε το ελαφρύ τρέξιμο και εκτελέστε κινήσεις με τα άνω άκρα
2΄:Τέλος Προθέρμανσης – Προσθέστε διατατικές ασκήσεις

Read More

By nontas

Ασκήσεις μέσα στην θάλασσα

water_aerobics

Οι ασκήσεις μέσα στο νερό βοηθούν πολύ, καθώς η αντίσταση του υγρού στοιχείου αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας αλλά δίνει και καταπληκτικά αποτελέσματα!

Να θυμάστε, ότι μπορείτε να κάνετε όσες επαναλήψεις θέλετε. Όταν νιώσετε κουρασμένες σταματήστε και συνεχίστε κάποια άλλη στιγμή!

1. Μπαίνουμε στο νερό μέχρι τη μέση και τρέχουμε παράλληλα με την παραλία κάνοντας απότομες αλλαγές κατεύθυνσης στην αρχή με ελεύθερο τρέξιμο και μετά με ανοιχτά πόδια και ψηλά γόνατα!

Read more «Ασκήσεις μέσα στην θάλασσα»

By nontas

3 ασκήσεις κοιλιακών που δεν κάνεις (αλλά θα έπρεπε!)

tension plank

Ας μιλήσουμε για τους κοιλιακούς σας. Το six pack των κοιλιακών είναι το αποτέλεσμα της παρουσίας μυών σε συνδυασμό με την απουσία λίπους. Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι οι ορατοί κοιλιακοί μύες είναι περισσότερο προϊόν του τι συμβαίνει στην κουζίνα και στα γεύματα σε σχέση με το τι συμβαίνει στο γυμναστήριο.

Ο ορθός κοιλιακός (ο ανατομικός χαρακτηρισμός της περιοχής των six pack) διασχίζεται από τον συνδετικό ιστό, οπότε ο κορμός μπορεί να κινηθεί προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτή η διασταύρωση των μυών είναι υπεύθυνη για την κυματοειδή εμφάνιση, και χωρίς αυτή, το μεσαίο τμήμα θα ήταν δύσκολο να εκτελέσει κάμψη, έκταση και στροφή.

Read more «3 ασκήσεις κοιλιακών που δεν κάνεις (αλλά θα έπρεπε!)»

By nontas

Γιατί υπάρχει διακύμανση στο σωματικό βάρος;

weight-gain-fecal-transplant

  • Αύξηση ποσότητας νερού. Επειδή το σώμα αποτελείται περίπου από 60% νερό, οι διακυμάνσεις στα επίπεδα ενυδάτωσης μπορούν να μεταβάλουν τον αριθμό σε μια ζυγαριά. Εάν είστε αφυδατωμένοι ή έχετε φάει πάρα πολύ αλάτι, το σώμα σας μπορεί στην πραγματικότητα να συγκρατεί το νερό, το οποίο μπορεί να προκαλέσει αύξηση του βάρους. Ομοίως, πολλές γυναίκες συγκρατούν νερό κατά τη διάρκεια των εμμηνορροϊκών κύκλων, πράγμα που μπορεί να μεταβάλει τον αριθμό στην ζυγαριά.

Read more «Γιατί υπάρχει διακύμανση στο σωματικό βάρος;»

By nontas

Τα χαρακτηριστικά των πρωτεϊνών

protein foods

Οι τροφές που περιέχουν πρωτεϊνες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά στην ιδανική κατηγορία τροφών, διαθέτουν και όλα τα βασικά αμινοξέα (βλέπε παρακάτω πίνακα).

«Μπορώ να τρώω κόκκινο κρέας;»

Από τη στιγμή που περιέχει υψηλότερο ποσοστό κορεσμένων λιπαρών από ότι το κοτόπουλο χωρίς πέτσα, δεν το θεωρώ πρωτεϊνη χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Τα κορεσμένα απ’ την άλλη, δεν αποτελούν ιδανική επιλογή για την υγεία του πεπτικού μας, αφού συμβάλλουν στην διάδοση επιβλαβών βακτηριδίων και μυκήτων μέσα στο έντερο. Πάντως το κόκκινο κρέας ταξινομείται ως πλήρης πρωτεϊνη και αποτελεί καλή πηγή μεταλλικών στοιχείων. Η κατανάλωση του, λοιπόν, 2-3 φορές την εβδομάδα, αποτελεί έναν τρόπο για να διατηρήσετε κάποια ποικιλία στις πρωτεϊνες που επιλέγετε.

Read more «Τα χαρακτηριστικά των πρωτεϊνών»

By nontas

H γιόγκα και οι υποχρεωτικές σωματικές δραστηριότητες

13504_original

Τα δραστήρια άτομα είναι συνηθισμένα να χρησιμοποιούν τακτικά το σώμα τους και τους μυς τους με μια ορισμένη ισχύ. Οι ασκήσεις διάτασης και αναπνοής βοηθούν στο να διατηρούν σε φόρμα το σώμα τους και πρέπει να τις εφαρμόζουν σαν υποστηρικτικές όταν η σωματική δραστηριότητα είναι πολύ έντονη. Αν δεν το κάνουν αυτό, οι μύες, οι αρθρώσεις και τα νεύρα κουράζονται υπερβολικά και η συσσωρευμένη ένταση υποχρεώνει τα περισσότερα άτομα να εγκαταλείπουν το άθλημά τους ή τις αγαπημένες τους δραστηριότητες, καθώς αν συνεχίσουν θα εμφανιστούν μόνιμες βλάβες.

Read more «H γιόγκα και οι υποχρεωτικές σωματικές δραστηριότητες»