By nontas

Υπέρταση και προπόνηση αντιστάσεων κατά την παιδική ηλικία

Σύμφωνα και με την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία οι υποδείξεις για νεαρά άτομα που παρουσιάζουν αυξημένη αρτηριακή πίεση είναι: «Τα νεαρά άτομα που έχουν υπέρταση θα πρέπει να περιορίσουν τον αγωνιστικό αθλητισμό και ιδιαίτερα τις δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ισομετρικές συστολές από στατική θέση μέχρι η αρτηριακή τους πίεση να επανέλθει σε επαρκή έλεγχο και δεν εμφανίζουν κάποιο στοιχείο βλάβης των οργάνων. Η άσκηση είναι ασφαλής όταν ελέγχεται η πίεση του αίματος και δεν υπάρχει καμία ανωμαλία στα όργανα όπως τα νεφρά ή την καρδιά».

Read more «Υπέρταση και προπόνηση αντιστάσεων κατά την παιδική ηλικία»

By nontas

Τι θα πρέπει να κάνετε για την κυτταρίτιδα

  • Κατανάλωση 4-5 μερίδων φρούτων και πράσινων λαχανικών. Τα βιολογικά προϊόντα είναι καλύτερα διότι περιέχουν λιγότερες τοξίνες.
  • Αποφύγετε τα ανθυγιεινά φαγητά(junk food), τις τροφές που περιέχουν σόδα, τεχνικά συντηρητικά και γεύσεις και κορεσμένα λιπαρά όπως το βούτυρο και τα ζωικά λίπη. Περιορίστε την ζάχαρη και το αλάτι.
  • Κάντε spa αποτοξίνωσης στο σπίτι σας!

Read More

By nontas

Η τέλεια πρωϊνή προπόνηση!Δοκίμασέ την!

Ξεκινήστε πρωινή γυμναστική για σωματική αλλά και ψυχική ευεξία!

Σας φαίνεται δύσκολο να σηκωθείτε από το κρεβάτι σας το πρωί και να αρχίσετε τη μέρα σας έτοιμοι να κάνετε οποιαδήποτε δραστηριότητα, καθώς και κάτι καλό για την υγεία σας; Εμείς σας δίνουμε μερικές εξαιρετικές συμβουλές για να κάνετε μια ιδανική πρωινή προπόνηση!

Ποια είναι όμως τα οφέλη της πρωινής άσκησης;

Βάζετε το σώμα σας σε λειτουργία ώστε να ενεργοποιήσει το μεταβολισμό και να κάψει θερμίδες. Το σώμα μας είναι μια πολύ έξυπνη και εξαιρετικά λειτουργική «μηχανή». Οι δραστηριότητες αυτές θα σας ανταμείψουν και, παραδόξως, θα σας δώσουν περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το σώμα σας οποιοδήποτε στιγμή της ημέρας.

Read more «Η τέλεια πρωϊνή προπόνηση!Δοκίμασέ την!»

By nontas

Αφήστε την προπόνηση…Ελάτε στο πάρτυ!!!


Όλοι γνωρίζουμε πια τι είναι η Zumba αφού ακούγεται παντού, βρίσκετε παντού και έχει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Αν έπρεπε να τη περιγράψουμε όμως, θα λέγαμε ότι είναι μια αερόβια μορφή άσκησης, εμπνευσμένη από λάτιν ρυθμούς με εύκολες χορευτικές κινήσεις και βήματα. Παρότι η Zumba δεν είναι μάθημα χορού, δηλαδή δεν περιλαμβάνει τεχνική χορού, ο ασκούμενος αποκτά μια βασική αίσθηση του ρυθμού και χωρίς να το αντιληφθεί, δεν αργεί να αποκτήσει μια σχετική χορευτική δεινότητα.

Το μότο της Zumba είναι «Ditch the workout… Join to the Party» (Αφήστε την προπόνηση… ελάτε στο πάρτι). Πραγματικά, κάνοντας Zumba αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα πάρτι• γυμνάζεσαι χορεύοντας και δεν ανυπομονείς, κοιτάζοντας συνεχώς το ρολόι, να τελειώσει το βασανιστικό, βαρετό «μαρτύριο» της άσκησης. Η ατμόσφαιρα είναι πάντα ζωντανή κι ευχάριστη, ανεβάζοντας τη διάθεση και μειώνοντας το στρες.
Read more «Αφήστε την προπόνηση…Ελάτε στο πάρτυ!!!»

By nontas

3 ασκήσεις για ώμους από τον Γιάννη Μαντζώρο

3 ασκήσεις για ώμους από τον personal trainer Γιάννη Μαντζώρο

Περιγραφή ασκήσεων

Προτάσεις ώμων με Fitbag: Σταθείτε σε όρθια θέση, τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα και το fitbag μπροστά στους μηρούς. Σηκώστε μέχρι το ύψος των ώμων και κατεβάστε. Επαναλάβετε για 10-12 επαναλήψεις.

Read More

By nontas

Ασκήσεις για ευεξία κόντρα σε κάθε άσχημο συναίσθημα

Είτε νιώθουμε εξαντλημένοι είτε συναισθηματικά ευάλωτοι, μελαγχολικοί ή θυμωμένοι, υπάρχει ένα είδος γυμναστικής που υπόσχεται να αλλάξει τη διάθεσή μας.

Η άσκηση θεωρήθηκε πρόσφατα ως φυσικό αντικαταθλιπτικό, μια αποτελεσματική θεραπεία για τη θλίψη, το άγχος και τη μελαγχολία. Έχει αποδειχθεί ότι η συστηματική άσκηση, σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να διατηρήσει την ψυχική ισορροπία. Πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία, όμως, τη θεωρούν θεραπευτική ακόμα και σε περιπτώσεις κατάθλιψης. Αυτό οφείλεται στην έκκριση συγκεκριμένων ορμονών (σεροτονίνης και ενδορφινών) την ώρα της άσκησης, οι οποίες σχετίζονται με την καλή διάθεση.

Παράλληλα, η γυμναστική συνδράμει κατευναστικά σε περιπτώσεις άγχους ή έντονου θυμού, βοηθώντας το μυαλό να ξεχαστεί και χαλαρώνοντας τους μυς. Δεν έχουμε, λοιπόν, παρά να επιλέξουμε την κατάλληλη άσκηση και να αισθανθούμε ευτυχισμένοι!

Read more «Ασκήσεις για ευεξία κόντρα σε κάθε άσχημο συναίσθημα»

By nontas

Πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης με το βάρος σώματος για αρχάριους – μεσαίου επιπέδου ασκούμενους

MOTO: YOU ONLY NEED 30 MINUTES 3 TIMES PER WEEK 

📍 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (από την personal trainer και συνεργάτη του Fitstudio.gr Χριστίνα Χρηστιά)

ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ

2’:Ξεκινήστε με απλό βάδισμα
3’:Αυξήστε το μήκος του διασκελισμού
2’:Διατηρήστε τον ρυθμό και εκτελέστε κινήσεις όπως περιφορές των χεριών
3’:Συνεχίστε με ελαφρύ τρέξιμο
3’:Συνεχίστε το ελαφρύ τρέξιμο και εκτελέστε κινήσεις με τα άνω άκρα
2΄:Τέλος Προθέρμανσης – Προσθέστε διατατικές ασκήσεις

Read More

By nontas

Ασκήσεις μέσα στην θάλασσα

water_aerobics

Οι ασκήσεις μέσα στο νερό βοηθούν πολύ, καθώς η αντίσταση του υγρού στοιχείου αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας αλλά δίνει και καταπληκτικά αποτελέσματα!

Να θυμάστε, ότι μπορείτε να κάνετε όσες επαναλήψεις θέλετε. Όταν νιώσετε κουρασμένες σταματήστε και συνεχίστε κάποια άλλη στιγμή!

1. Μπαίνουμε στο νερό μέχρι τη μέση και τρέχουμε παράλληλα με την παραλία κάνοντας απότομες αλλαγές κατεύθυνσης στην αρχή με ελεύθερο τρέξιμο και μετά με ανοιχτά πόδια και ψηλά γόνατα!

Read more «Ασκήσεις μέσα στην θάλασσα»

By nontas

3 ασκήσεις κοιλιακών που δεν κάνεις (αλλά θα έπρεπε!)

tension plank

Ας μιλήσουμε για τους κοιλιακούς σας. Το six pack των κοιλιακών είναι το αποτέλεσμα της παρουσίας μυών σε συνδυασμό με την απουσία λίπους. Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι οι ορατοί κοιλιακοί μύες είναι περισσότερο προϊόν του τι συμβαίνει στην κουζίνα και στα γεύματα σε σχέση με το τι συμβαίνει στο γυμναστήριο.

Ο ορθός κοιλιακός (ο ανατομικός χαρακτηρισμός της περιοχής των six pack) διασχίζεται από τον συνδετικό ιστό, οπότε ο κορμός μπορεί να κινηθεί προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτή η διασταύρωση των μυών είναι υπεύθυνη για την κυματοειδή εμφάνιση, και χωρίς αυτή, το μεσαίο τμήμα θα ήταν δύσκολο να εκτελέσει κάμψη, έκταση και στροφή.

Read more «3 ασκήσεις κοιλιακών που δεν κάνεις (αλλά θα έπρεπε!)»