6 εμπόδια κατά την προπόνηση και τρόποι επίλυσης!

Εάν η προοπτική της σωματικής άσκησης σας φέρνει αντιμέτωπους με συχνές δικαιολογίες για να απαλλαγείτε από αυτή, να γνωρίζετε πως δεν είστε μόνοι. Παρόλο που πολλοί καθημερινοί λόγοι για αναβολή της άσκησης είναι θεμιτοί, η εξεύρεση τρόπων για την υπέρβαση αυτών των εμποδίων είναι μια πιο υγιής προσέγγιση μακροπρόθεσμα. Παρακάτω παρουσιάζονται τρόποι για να ξεπεράσετε τα έξι πιο συνηθισμένα εμπόδια στην άσκηση.

Είστε πολύ απασχολημένοι στην εργασία

Το να είσαι πολύ απασχολημένος είναι δύσκολο να ξεπεραστεί χωρίς σωστό σχεδιασμό. Η λύση είναι να επαναπροσδιορίσετε τι μπορεί να μοιάζει με προπόνηση σε καθημερινή βάση. Όταν μια ώρα στο γυμναστήριο δεν μοιάζει και τόσο θετική προσέγγιση, μπορεί όμως να διαπιστώσετε ότι μια γρήγορα βόλτα 20 λεπτών, όταν βρίσκεστε εκτός εργασίας ή μισή ώρα γυμναστήριο κατά το μεσημεριανό σας διάλειμμα φέρνει εκπληκτικά αποτελέσματα. Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να πραγματοποιηθεί σε σύντομες περιόδους.

Είστε πολύ απασχολημένοι με τις οικογενειακές υποχρεώσεις

Όταν η οικογένεια μπαίνει ως προτεραιότητα, το καλύτερο στοίχημα μπορεί να είναι να συνδέσετε την άσκηση με τα καθημερινά οικογενειακά καθήκοντα ή με τις δραστηριότητες του σαββατοκύριακου (π.χ. ποδηλασία, περπάτημα στη γειτονιά ή παιχνίδι στο πάρκο).

Εάν προτιμάτε να επεκτείνετε το πρόγραμμά σας, η γυμναστική νωρίς το πρωί φαίνεται να είναι μια καλή επιλογή, πριν να αναλάβετε άλλα καθήκοντα και υποχρεώσεις μέσα στην ημέρα. Ανησυχείτε ότι δεν θα ακούσετε το ξυπνητήρι; Προσλάβετε έναν προσωπικό προπονητή που θα σας αναμένει για πρωινή γυμναστική και θα τον έχετε προπληρώσει για τις συνεδρίες.

Δεν θα βγαίνετε έξω κατά τις ζεστές ημέρες (βροχή, κρύο, κ.λπ.)

Δεν μπορείτε να ελέγξετε τον καιρό, αλλά μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόβλεψη και να σχεδιάσετε το πρόγραμμα σας ανάλογα. Μπορείτε να γυμναστείτε σε διαφορετικό περιβάλλον άσκησης, όπως σε ένα κλιματιζόμενο γυμναστήριο ή στο σαλόνι του σπιτιού σας. Η δημιουργική αναδιάταξη, όπως μια πεζοπορία νωρίς το πρωί για να αποφύγετε την ζέστη θα βοηθήσουν να παραμείνετε προσηλωμένοι στον στόχο σας.

Είστε μπερδεμένοι για το τι πρέπει να κάνετε

Μπορεί να μοιάζει δύσκολο με ποιον τρόπο θα ξεκινήσετε ή ποιες ασκήσεις είναι καλύτερες για εσάς (ή ακόμα και ποιοι είναι οι καλύτεροι στόχοι!). Η λύση: Πρόσληψη ενός προσωπικού προπονητή. Αυτός ή αυτή μπορεί να σας καθοδηγήσει στην εξατομίκευση του προγράμματος άσκησης. Έχοντας έναν επαγγελματία στο πλευρό σας βοηθά στην εκγύμναση με βάση έναν σκοπό, ο οποίος σας κρατά παρακινημένους.

Είστε πολύ ντροπαλοί για να πάτε σε γυμναστήριο

Δεν έχουν δημιουργηθεί όλα τα γυμναστήρια κατάλληλα για όλους τους ανθρώπους. Υπάρχουν αρκετά μικρά γυμναστήρια της γειτονιάς ή στούντιο που παρέχουν μια λιγότερο εκφοβιστική ατμόσφαιρα. Ψάξτε στους χάρτες της περιοχής σας ποιο αθλητικό κέντρο υπάρχει και ζητήστε από τους φίλους ή συναδέλφους να σας προτείνουν τον χώρο που πηγαίνουν οι ίδιοι. Στη συνέχεια, κάντε μια περιήγηση σε μερικά κοντινά γυμναστήρια, παρατηρώντας την ενέργεια, το ύφος, το προσωπικό και το πελατολόγιο κάθε εγκατάστασης.

Αν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να βρείτε κάποιο τρόπο για αποκτήσετε καλή φυσική κατάσταση, δημιουργήστε ένα γυμναστήριο στο σπίτι παίρνοντας ένα σύνολο αλτήρων και γίνετε συνδρομητής σε υπηρεσίες προπόνησης ή εκγύμνασης.

Δεν μπορείτε να αποκτήσετε προσωπικό προπονητή ή να εγγραφείτε σε γυμναστήριο

Δραστηριότητες όπως το περπάτημα ή το τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους, η εκτέλεση push-ups και squats στο σαλόνι σας είναι δωρεάν. Όλες οι δικαιολογίες θα ελαχιστοποιηθούν όταν αρχίσετε να εστιάζετε σε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ενσωματώσετε την άσκηση σαν μέρος της καθημερινότητάς σας.

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *