Οι ορθοπεδικοί χειρούργοι προτείνουν τις μεθόδους Yoga και Pilates

Οι διάφορες στάσεις και κινήσεις της μεθόδου Yoga και Pilates φαίνεται να ενθαρρύνουν περισσότερους ανθρώπους να εκτελούν πιο συχνά διατάσεις και να απολαμβάνουν τα οφέλη από αυτές. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που παραλείπουν να κάνουν διατάσεις επειδή πιστεύουν ότι δεν έχουν χρόνο ή είναι πολύ δύσκαμπτοι, όμως υπάρχουν αρκετά σημαντικοί λόγοι, ώστε να δοθεί προτεραιότητα στην προπόνησης ευλυγισίας. Η Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπαιδικών Χειρουργών προτρέπει τα άτομα να εκτελούν καθημερινά ασκήσεις ευλυγισίας.

"Η αύξηση της ευλυγισίας βελτιώνει την ικανότητα ενός ατόμου να κινείται πιο εύκολα", δήλωσε ο Raymond Rocco Monto, MD, εκπρόσωπος του American Academy Orthopedics of Surgeons, σε ένα δελτίο τύπου. "Ορισμένες αρθρώσεις χάνουν το 50% της κίνητικοτητά τους καθώς μεγαλώνουμε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιωθεί η ευλυγισία, συμπεριλαμβανομένων των ελεγχόμενων διατάσεων που διατηρούνται για 10-30 δευτερόλεπτα, των διατάσεων που βασίζονται σε αντανακλαστικά για να παράγουν βαθύτερη ευλυγισία, καθώς και των μεθόδων Yoga και Pilates".

Το American Academy Orthopedics of Surgeons αναφέρει τα ακόλουθα αποτελέσματα που βασίζονται σε έρευνα για τα οφέλη της ελεγχόμενης διάτασης:

  • λιγότερος πόνος στην πλάτη και στις αρθρώσεις
  • καλύτερη κυκλοφορία
  • βελτιωμένο εύρος κίνησης
  • αθλητική απόδοση
  • βελτιωμένη υγεία των μυών

Η ενημέρωση των παραπάνω οφελών και η εισαγωγή κινήσεων από τις μεθόδους Yoga και Pilates μπορεί να ενθαρρύνουν περισσότερους ανθρώπους στην εύρεση χρόνου για την εκτέλεση διατάσεων.

Επιμέλεια:Επαμεινώνδας Κώνστας,MSc

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *