Personal Trainers για παιδιά

Με τα ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας να αυξάνονται και τα μαθήματα φυσικής αγωγής να μειώνονται, πολλοί γονείς στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε προσωπικούς γυμναστές όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για τα παιδιά τους. Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία από την Αμερικανική Ένωση Παχυσαρκίας δείχνουν ότι το 30 % των παιδιών ηλικίας 6 έως 18 ετών είναι υπέρβαρα και το 15 % παχύσαρκα. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι γονείς αναζητούν νέους τρόπους για την καταπολέμηση της αυξανόμενης αυτής τάσης.

Είναι οι personal trainers η λύση για τα παιδιά;

Μπορεί να μην είναι η λύση για κάθε παιδί, αλλά για μερικά παιδιά, ο προσωπικός γυμναστής μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθουν υγιεινές συμπεριφορές που θα διαρκέσουν μια ζωή. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για ένα υπέρβαρο παιδί να αποκτήσει ορισμένα άμεσα αποτελέσματα και να ενισχύσει τα οφέλη της φυσικής κατάστασης. Δεδομένου ότι η παιδική παχυσαρκία προβλέπει με εκπληκτική ακρίβεια την παχυσαρκία στην ενήλικη ζωή, ένας γονέας που αθλείται είναι ο πιο ειδικός για να ενθαρρύνει τις υγιεινές συνήθειες από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Ο προσωπικός γυμναστής μπορεί να είναι ένας ακόμη τρόπος να παρέχει κατεύθυνση, δομή και στρατηγική που βοηθούν στη δημιουργία μιας συνήθειας υγιεινής διαβίωσης που μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή ενός παιδιού.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο ορισμένοι γονείς προσλαμβάνουν προσωπικούς γυμναστές για τα παιδιά τους είναι για να βελτιώσουν την αθλητική απόδοση και τις αθλητικές δεξιότητες. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, τα παιδιά ηλικίας έως 8 ετών μπορούν να επωφεληθούν από την άσκηση με ελαφριά βάρη και στην πραγματικότητα να αναπτύσσονται με μικρότερο κίνδυνο τραυματισμού.

Είναι ο προσωπικός γυμναστής κατάλληλος για το παιδί σας;

 • Ένας γυμναστής μπορεί να σας βοηθήσει στα παρακάτω:
 • Να μυήσει το παιδί σας σε ένα οργανωμένο άθλημα
 • Να βοηθήσει στην συνειδητοποίηση ενός κατάλληλου αθλήματος για το παιδί ή στην δοκιμασία νέων δραστηριοτήτων
 • Όταν παιδί σας αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας και προτιμάτε εποπτευόμενες προπονητικές συνεδρίες
 • Όταν το παιδί σας εκφράζει ενδιαφέρον για προσωπική γυμναστική

Τι είδους προσωπικός γυμναστής είναι προτιμότερο για τα παιδιά;

Ένας προσωπικός γυμναστής  που δουλεύει με ενήλικες δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για ένα παιδί. Ακολουθούν μερικές συστάσεις για την ανεύρεση του καλύτερου γυμναστή για το παιδί σας:

 • Ψάξτε για εκείνα τα χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν έναν σπουδαίο προπονητή
 • Θα πρέπει να έχει πτυχίο φυσικής αγωγής ή / και να είναι αναγνωρισμένο σε διεθνές επίπεδο (NSCA, ACSM, κ.λπ.)
 • Θα  πρέπει να έχει εκπαιδευτική εμπειρία με παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της αίσθησης του χιούμορ και της υπομονή
 • Θα πρέπει να δημιουργήσει εκπαιδευτικές συναντήσεις γύρω από δραστηριότητες διασκέδασης που δεν είναι τυπικές ρουτίνες γυμναστικής και περιλαμβάνουν συμμετοχή από το παιδί
 • Θα πρέπει να προσφέρει μια ισορροπημένη ρουτίνα προπόνησης ενδυνάμωσης, αερόβιας και πυρήνα
 • Θα πρέπει να βοηθήσει το παιδί να ανακαλύψει δραστηριότητες που του αρέσουν και θα τις κάνει μόνος του
 • Θα πρέπει να έχει αναφορές – συστάσεις από γονείς άλλων παιδιών-πελατών
 • Θέστε ερωτήσεις σχετικά με τη φιλοσοφία του προπονητή, τον τρόπο προσέγγισης με τα παιδιά, τον καθορισμό στόχων και βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με αυτήν προσέγγιση
 • Παρακολουθήστε τις δυο πρώτες και δείτε αν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παιδιού σας

Ως γονείς, πρέπει να είστε υπομονετικοί και ενθαρρυντικοί με παιδί σας, ώστε να αξιοποιήσει στο έπακρο τις συνεδρίες. Για να βελτιώσουν τις κινητικές τους δεξιότητες, την ταχύτητα και το συντονισμό, τα παιδιά πρέπει να δουλεύουν με έναν προσωπικό γυμναστή ή δύο φορές την εβδομάδα για τρεις έως τέσσερις μήνες προτού αναπτύξουν την συνήθεια της άσκησης και να παρακινηθούν στο να παραμείνουν δραστήριοι από μόνοι τους.

Η ανάπτυξη ενός νέου τρόπου ζωής χρειάζεται χρόνο, ενώ οι στόχοι του παιδιού σας και του προσωπικού προπονητή πρέπει να είναι ρεαλιστικοί και επιτεύξιμοι.

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *