Εύκολο & Γρήγορο πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης (Quick & Easy Workout)

 

Στο βίντεο παρουσιάζονται οκτώ (8) ασκήσεις για όλο το σώμα, όπου μπορείτε να ακολουθήσετε οπουδήποτε.

Επίπεδο ασκούμενων: Αρχάριοι

Συχνότητα προπονήσεων: 2-3 φορές/εβδομάδα

Απαραίτητος εξοπλισμός: Στρώμα - Βαράκια (2-4kg) - Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιβάρυνση όπως, μπουκάλια νερού αντίστοιχου βάρους.

Προσοχή: Στο βίντεο δεν παρουσιάζεται το κομμάτι της προθέρμανσης, το οποίο είναι απαραίτητο για την ομαλή μετάβαση στις ασκήσεις και για την μείωση της πιθανότητας τραυματισμού. Μπορείτε να εκτελέσετε 5-10 λεπτά ήπιο περπάτημα γύρω από το σπίτι σας ή επιτόπου περπάτημα με γόνατα ψηλά και δυναμικά χέρια εντός σπιτιού.

Στο τέλος της προθέρμανσης κρίνεται απαραίτητο να ακολουθήσετε και διατάσεις για τις κυριότερες μυϊκές ομάδες που θα επιβαρύνετε κατά τη διάρκεια του κύριου μέρους της προπόνησης.

Το κύριο μέρος αποτελείται από οκτώ ασκήσεις. Θα πρέπει να εκτελείται την κάθε άσκηση με τον ρυθμό που παρουσιάζονται από τους γυμναστές του Fitstudio. Οι ασκήσεις γίνονται με ροή (η μια αμέσως μετά την άλλη).

Αν κρίνεται απαραίτητο να ξεκουραστείτε πατήστε το PAUSE, πάρετε μερικές ανάσες και στην συνέχεια πατήστε ξανά το PLAY για να συνεχίσετε στην επόμενη.Αφού ολοκληρώσετε και τις οκτώ (8) ασκήσεις κάνετε διάλειμμα 2-3 λεπτών για ενυδάτωση και ξεκούραση.

Είναι θεμιτό να μην καθίσετε αμέσως μετά το τέλος των ασκήσεων, αλλά να περπατήσετε ήπια παίρνοντας βαθιές αναπνοές για να πέσουν προοδευτικά οι παλμοί. Μετά το πέρας των 2-3 λεπτών ξεκούραση επαναλάβετε τις ασκήσεις για 1-2 φορές ακόμη (ανάλογα το επίπεδο κόπωσης). Προτείνετε να ακολουθήσετε άλλη μια φορά τις ασκήσεις και μετά από τις 2 βδομάδες να εισάγετε και έναν ακόμη κύκλο.

Για αποθεραπεία ακολουθήσετε ήπιο περπάτημα (εκτός σπιτιού) για 5 λεπτά, ώστε να επανέλθει το σώμα στα αρχικά επίπεδα. Επίσης εκτελέστε διατάσεις για όλο το σώμα. (Για περισσότερες πληροφορίες για πρόγραμμα διατάσεων επικοινωνήστε μέσω email στο info@fitstudio.gr)

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *