Η διατροφή είναι πιο σημαντική από την γυμναστική;

Έχετε ακούσει τη φράση "δεν μπορείς να γυμνάζεσαι κάνοντας κακή διατροφή", και αυτή είναι η βάση όταν πρόκειται για τη διατήρηση ενός υγιούς σώματος. Η διατροφή και η άσκηση είναι εξίσου σημαντικά μέρη στην απώλεια λίπους και στην βελτίωση της μυϊκής δύναμης. Οι διατροφικές συνήθειες εμφανίζουν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στη σύσταση του σώματος και στην αύξηση της σωματοδομής από οποιοδήποτε άλλο συστατικό της φυσικής κατάστασης. Όταν εφαρμόζεται ένας συνδυασμός άσκησης και υγιεινής διατροφής, τότε πραγματοποιείται επιτυχής αλλαγή του σώματος.

Εφαρμογή διατροφικής στρατηγικής

Ένα άτομο μπορεί να αλλάξει τη σύσταση του σώματός του μόνο με δίαιτα και χωρίς άσκηση. Ωστόσο, ο συνδυασμός και των δύο παρέχει ένα πλήρες υγιεινό πακέτο. Η εφαρμογή της διατροφής σε ποσοστό 80 % σε σχέση με το 20 % της σωματικής άσκησης υποδηλώνει με απλό τρόπο τη σημασία της διατροφής.

Η άσκηση δεν θα ήταν η εξ’ ολοκλήρου σπατάλη χρόνου χωρίς την υγιεινή διατροφή, αλλά θα ήταν σαν να κολυμπάμε ενάντια στην ροή και να μην μεταβάλλεται η σωματική σύσταση. Έχετε παρατηρήσει ότι όσοι ασκούνται τακτικά κάνοντας το ίδιο πράγμα καθημερινά ή για αρκετούς μήνες ή και χρόνια δεν εμφανίζουν αποτελέσματα ως προς την απώλεια λίπους.

Το παζλ μπορεί να λυθεί αναφέροντας απλά πως μια ανύπαρκτη διατροφική στρατηγική τους εμποδίζει να φτάσουν τους προπονητικούς στόχους που έχουν θέσει.

Συχνές ερωτήσεις

Οι πιο συχνές ερωτήσεις που ακούγονται στη βιομηχανία της γυμναστικής σχετικά με τους στόχους είναι "τι ποσοστό των στόχων είναι αποτέλεσμα άσκησης και τι  διατροφής"

Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες απαντήσεις: "είναι και τα δυο εξίσου σημαντικά, αλλά τα ποσοστά δεν μπορούν να αποδοθούν πραγματικά", ή "100  % γυμναστική και 100 %  δίαιτα."

Η καλύτερη απάντηση είναι ότι η διατροφή έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στις αλλαγές του σώματος από ό, τι η γυμναστική και παραμερίζει όλα τα ποσοστά στην άκρη.

Η λογική μεταξύ γυμναστικής και διατροφής

Ας αφήσουμε λίγο στην άκρη τα ποσοστά και ας εφαρμόσουμε την κοινή λογική περί άσκησης και διατροφής. Ένας ασκούμενος για παράδειγμα ολοκληρώνει  3 - 4 συνεδρίες μυϊκής ενδυνάμωσης και 3 - 4 αερόβιες συνεδρίες εβδομαδιαίως, συνολικά οκτώ προπονήσεις.

Του δίνονται, δηλαδή, οκτώ ευκαιρίες για να κάνει μια θετική αλλαγή στο σώμα του μέσω της άσκησης. Το ίδιο άτομο τρώει τρία υγιεινά γεύματα την ημέρα. Εάν γνωρίζει την αξία της απόστασης των γευμάτων, μπορούν να καταναλώσει πέντε έως έξι φορές την ημέρα.

Οι παραπάνω μαθηματικοί ισχυρισμοί μας εμφανίζουν πως ο ασκούμενος εμφανίζει 21 - 35 ευκαιρίες την εβδομάδα να επηρεάσει άμεσα και θετικά την καύση λίπους και την βελτίωση της μυϊκής μάζας μέσω της διατροφής.

Είμαστε ό, τι τρώμε

Χρησιμοποιώντας το παραπάνω παράδειγμα, η διατροφή είναι σαφώς ο νικητής στις ευκαιρίες βελτίωσης της σωματικής κατάστασης. Στην πραγματικότητα, με 21 - 35 ευκαιρίες την εβδομάδα για να βελτιωθεί η σύσταση του σώματος μέσω της διατροφής, το ποσοστό επιτυχίας καταλήγει περίπου στο 80%.

Αυτό αφήνει το 20 % στην σωματική βελτίωση που προκύπτει από την άσκηση. Η αξιολόγηση της διατροφής σε σχέση με την άσκηση είναι αρκετά ακριβής δεδομένου των αριθμών.

Αν επιθυμείτε να έχετε καλή σωματική εμφάνιση, θα πρέπει να εστιάσετε στο 80% της διατροφής. Άρα υπάρχει ένα βαθύ νόημα στην φράση "είμαστε ό,τι τρώμε" και σχετίζεται με την λήψη θετικών αλλαγών.

Εφαρμόστε τον κανόνα 80:20 για να δείτε αποτελέσματα

Έχετε διαβάσει επιτυχημένες ιστορίες επεισοδιακής απώλειας βάρους; Η βάση αυτών των επιτευγμάτων είναι τα βελτιωμένα διατροφικά προγράμματα και οι δίαιτες. Κάποιοι εφαρμόζουν δραστικές διατροφικές αλλαγές και πιο υγιεινές μεθόδους μαγειρέματος πριν ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα γυμναστικής.

Έτσι ξεκινούν το ταξίδι της επιτυχίας, προσθέτοντας στην συνέχεια την γυμναστική για να ολοκληρώσουν αυτό το ταξίδι. Είναι σημαντικός ο σχεδιασμός μιας υγιεινής διατροφής και παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο στην επίτευξη των στόχων της φυσικής κατάστασης.

Μπορεί να ακούγεται ωραίο, ότι οι θετικές αλλαγές στο σώμα μπορούν να επιτευχθούν απλά και μόνο με την γυμναστική, αλλά αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια. Εφαρμόζοντας τον κανόνα 80:20 δημιουργούμε τη διαφοροποίηση και την κατανόηση του φαγητού, του σημαντικότερου παράγοντα επίτευξης απώλειας λίπους.

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *