Καλοκαιρινή ομελέτα με λαχανικά

Μια ανοιχτή ομελέτα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να δοκιμάσετε παστεριωμένα αβγά χωρίς χοληστερίνη αντί για 6 κανονικά αβγά. Κατόπιν,προσθέστε φύλλα από φρέσκο σπανάκι στον ατμό ή 315γρ. κατεψυγμένο σπανάκι,ξεπαγωμένο,για να έχετε τη σωστή ποσότητα λαχανικών. Μερίδες:6 - Προετοιμασία:15' - Ψήσιμο:20'


Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι (375γρ.) παστεριωμένα αβγά

2 κουταλιές ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά ή 2 κουταλάκια αποξηραμένα μυρωδικά

1 κουταλιά νερό

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 ποτήρι (250γρ.) μαγειρεμένο,ψιλοκομμένο σπανάκι

2 πράσα,κομμένα σε ροδέλες,μαζί με το πράσινο μέρος τους

3/4 φλιτζανιού (105γρ.) μαγειρεμένο αρακά

1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/4 φλιτζανιού (30γρ.) τριμμένη γραβιέρα ή ελβετικό τυρί

1/4 φλιτζανιού (30γρ.) ψιλοκομμένη κίτρινη ή κόκκινη γλυκιά πιπεριά

 

Προετοιμασία

  • Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά,τα μυρωδικά και το νερό
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι.Ρίχνετε το σπανάκι,τα πράσα,τον αρακά και το πιπέρι και τα σωτάρετε ανακατεύοντας συχνά,ώσπου τα πράσα να μαλακώσουν. Έπειτα μεταφέρετε τα υλικά σε ένα άλλο μπολ και τα αφήνετε για λίγο..
  • Για να μην κολλήσει το μείγμα,σκουπίζετε το τηγάνι και στην συνέχεια το ψεκάζετε με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος. Χαμηλώνετε τη φωτιά στη μέτρια ένταση. Τοποθετείτε τα λαχανικά στο τηγάνι και τα απλώνετε πατώντας τα ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο στρώμα. Από πάνω ρίχνετε το μείγμα των αβγών. Μην ανησυχείτε αν δεν καλύπτει τελείως  τα λαχανικά. Ανακινείτε λίγο το τηγάνι,κατά διαστήματα,ώστε να μην κολλήσουν τα λαχανικά,και τα αφήνετε να ψηθούν για 3 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αβγά στην άκρη ενώ στο κέντρο να είναι ακόμη ρευστά.
  • Προσθέστε το τυρί και τις πιπεριές.Καλύπτετε το τηγάνι με το σκέπασμά του και τα αφήνετε ανακινώντας το σκεύος για να μην κολλήσουν, για 3 ακόμη λεπτά,μέχρι να ψηθούν καλά τα αβγά και να λιώσει το τυρί.
  • Κόβετε την ομελέτα σε μερίδες.Τη σερβίρετε ζεστή ή κρύα.

 

Πηγή: Mayo Clinic/Williams-Sonoma Cookbook

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *