5 λόγοι για γυμναστική μέσα στον χειμώνα

Έξω κάνει παγωνιά και εσείς, κουλουριασμένοι στον καναπέ, ψάχνετε απεγνωσμένα να βρείτε κίνητρο για να γυμναστείτε. Ιδού, λοιπόν όχι ένας αλλά πέντε λόγοι για να αθληθείτε μέσα στο κρύο.

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν…

Φέτος είναι η χρονιά σας. Θέλετε να βγείτε στην παραλία και να προκαλέσετε ταραχή. Αλλά αυτό δεν γίνεται με μια δίαιτα-αστραπή στα μέσα Ιουλίου, ούτε με την εγγραφή στο γυμναστήριο μετά τα κοψίδια του Πάσχα-είναι ήδη αργά… Ξεκινήστε λοιπόν την «αναδόμηση» με γυμναστική στην καρδιά του χειμώνα. Ακόμη και όταν όλοι οι άλλοι έχουν κουλουριαστεί στον καναπέ μπροστά στο αναμμένο τζάκι, εσείς φορέστε φόρμα γυμναστικής, κασκόλ και σκούφο και ξεκινήστε τρέξιμο. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, θα σας δικαιώσουν μερικούς μήνες αργότερα στην παραλία…

Πείτε αντίο στη χειμωνιάτικη κατάθλιψη

Ο χειμώνας, ως γνωστόν, μας προκαλεί αισθήματα κατάθλιψης. Το καλοκαιρινό μας κέφι πάει περίπατο μαζί με τις πρώτες συννεφιές και όσο βαδίζουμε προς την καρδιά του χειμώνα, τόσο κλεινόμαστε στον εαυτό μας και στο σπίτι μας. Ωστόσο, υπάρχει λύση και ακούει στο όνομα ενδορφίνες. Οι ουσίες της χαράς, όπως λέγονται χαρακτηριστικά, απελευθερώνονται στον εγκέφαλο με το τρέξιμο και αποτελούν το ισχυρότερο αντίδοτο ενάντια στην κατάθλιψη του χειμώνα. Έτσι, όταν οι άλλοι θα απορούν με το χειμωνιάτικό σας κέφι, εσείς φορέστε τα αθλητικά σας παπούτσια και απαντήστε τους με ένα αινιγματικό χαμόγελο…

Τρέξιμο με 8 βαθμούς κελσίου;

Και όμως ναι. Ακούγεται σχεδόν ακατόρθωτο αλλά δεν είναι. Οι ειδικοί αναφέρουν, πως το κρύο δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας στην άσκηση. Αντίθετα, αποτελεί κίνητρο για να… πάρετε τους δρόμους! Η γυμναστική τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται δυσκολότερη καθώς η υπερβολική ζέστη προκαλεί έντονη εφίδρωση και κόπωση στον οργανισμό, που αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα γυμναστικής. Αντίθετα, το χειμώνα, ακόμη και όταν το κρύο είναι τσουχτερό και οι καιρικές συνθήκες δε μοιάζουν ιδανικές για τρέξιμο ή οποιαδήποτε άλλη μορφή άθλησης, ο αθλούμενος μπορεί με μεγαλύτερη ευκολία να καταπονήσει τον οργανισμό του χωρίς την επιβάρυνση της υπερβολικής ζέστης.

Ανία τέλος

Πέρα από κατάθλιψη, συχνή είναι και η εμφάνιση ανίας που ενδέχεται να σας προκύψει ως απόρροια της χειμωνιάτικης ρουτίνας. Καταπολεμήστε την, ξεκινώντας εντατικές προπονήσεις στο γυμναστήριο, όπου πέρα από νέες, ενδιαφέρουσες γνωριμίες, θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε δημιουργικά το χρόνο σας και να διανθίσετε τη χειμωνιάτικη ρουτίνα με μαθήματα yoga, pilates και tae bo. Ενδιαφέρον ακούγεται….

Αντίο ιώσεις

Το φθινόπωρο αλλά και ο χειμώνας είναι οι εποχές με το μεγαλύτερο ποσοστό μεταδοτικών ιώσεων που μας ταλαιπωρούν συχνά. Θωρακίστε τον οργανισμό σας απέναντι στην ύπουλη γρίπη, ακολουθώντας ευλαβικά ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής που είτε θα αποφασίσετε μόνοι σας (π.χ. τρέξιμο, ποδήλατο κ.α.) είτε θα καταρτίσει για εσάς ο έμπειρος προπονητής στο γυμναστήριο που θα επιλέξετε. Ένα γερό και γυμνασμένο σώμα, είναι πολύ πιο ανθεκτικό απέναντι στις ιώσεις από ότι ένας οργανισμός που απλά περιμένει υπομονετικά να περάσει και αυτός ο χειμώνας.

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *