3 τροφές που εκτοξεύουν την ενέργεια

Αν αισθάνεστε πως τα επίπεδα ενέργειας σας εξαντλούνται, εδώ θα βρείτε τις 3 τονωτικές τροφές που θα πρέπει να προσθέσετε στην ημέρα σας και αυτές είναι: τα μήλα, το σουσάμι, και το παλιό καλό H20 (νερό).

Η έρευνα δείχνει ότι τα οφέλη των μήλων, του σουσαμιού, και του νερού είναι τα μοναδικά ενισχυτικά που βοηθούν στην αντοχή του οργανισμού και  χρησιμεύουν ως φυσικοί ενισχυτές για την αύξηση των ενεργειακών μας επιπέδων.

Μήλα
: Τα οφέλη των μήλων είναι ευρέως διαδεδομένα. Αυτά τα κόκκινα (ή πράσινα) φρούτα είναι μία από τις καλύτερες πηγές τροφίμων που περιέχουν κουερσετίνη, ένα φυτό με βάση φυτοχημικές ουσίες  που έχει συνδεθεί με μεγαλύτερα επίπεδα αθλητικής αντοχής,  σύμφωνα σε ορισμένες μελέτες. Οι ερευνητές εξέτασαν τις επιπτώσεις της στους αθλητές χορηγώντας τους υψηλές δόσεις. Επίσης εκτός από τα μήλα μπορούμε να βρούμε τις συγκεκριμένες ουσίες στα κρεμμύδια αλλά και στο τσάι.

apples

Σουσάμι: Αυτά οι μικροί κόκκοι είναι γεμάτοι από μαγνήσιο – ένα ορυκτό που χρειάζονται τα κύτταρα, προκειμένου να μετατρέψουν τα τρόφιμα που τρώμε σε φυσικούς ενισχυτές  ενέργειας και στην συνέχεια μπορούν που να χρησιμοποιηθούν από το σώμα μας. Μπορούμε να βάλουμε σουσάμι πάνω σε ψημένο ψωμί του τοστ αλειμμένο με φυστικοβούτυρο, όπως επίσης μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε διάφορες σαλάτες, ζυμαρικά και άλλα αρτοσκευάσματα.

sesame_04

Νερό: Η αφυδάτωση είναι ένας από τους γρηγορότερους τρόπους που μπορεί να δημιουργήσει ακετές δυσάρεστες καταστάσεις. Στην πραγματικότητα, έστω και μικρή αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστα συναισθήματα όπως η κόπωση, αδιαθεσία, και ομίχλη στη σκέψη μας. Έτσι, όταν αισθάνεστε τον εαυτό σας εξαντλημένο, προσπαθήστε να πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό.

drinking-water

Επιμέλεια:Επαμεινώνδας Κώνστας,MSc Φυσικής Αγωγής-Personal Trainer