Τα οφέλη της γυμναστικής μαζί με άλλα άτομα

Η άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Μένοντας σωματικά δραστήριοι αποφεύγετε σοβαρές ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, όπως ο καρκίνος, η εμφάνιση καρδιακής προσβολής και η μείωση των ορμονών του στρες, όπως η κορτιζόλη.

Η πρόκληση είναι να ξεκινήσετε κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής και να το διατηρήσετε κάνοντας το με κάποιον φίλο, πράγμα που το κάνει πιο διασκεδαστικό.

Οφέλη της γυμναστικής με άλλα άτομα

Η ομαδική άσκηση μπορεί να παρέχει υποστήριξη, όπως επίσης και η κατάλληλη δομή σε ένα πρόγραμμα εκγύμνασης. Μια ερευνητική δοκιμασία αξιολόγησε την ομαδική άσκηση ασθενών με καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο που υποβλήθηκαν σε θεραπεία και διαπίστωσε ότι τα σωματικά και ψυχολογικά οφέλη διήρκεσαν πέραν ​​από το θεραπευτικό πρόγραμμα των 12 εβδομάδων που διήρκεσε το πρόγραμμα.

Δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal και η μελέτη σύγκρινε την δραστηριότητα δύο ομαδικών προπονήσεων την εβδομάδα και μιας επιπλέον συνεδρίας στο σπίτι, συμβουλεύοντας την ομάδα ελέγχου να προπονείται τακτικά στο σπίτι. Οι ασκούμενοι της ερευνητικής ομάδας ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα ποιότητας ζωής στα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν σε σχέση με την ομάδα ελέγχου που γυμνάζονταν μόνες τους στο τέλος του προγράμματος 12 εβδομάδων και 6 μήνες αργότερα.

Είτε είναι αποτέλεσμα προσοχής των γυμναστών ή υποστήριξη από άλλους ασθενείς, οι  ασκούμενοι που γυμνάζονταν παρέα με άλλα άτομα απολάμβαναν περισσότερο τη δραστηριότητα και παρέμειναν πιο δραστήριοι τους επόμενους μήνες. Ακόμη και οι υγιείς ενήλικες μπορούν να επωφεληθούν από την απόσπαση που μπορεί να προσφέρει ένας φίλος, διατηρώντας το μυαλό τους μακριά από την μυϊκή καταπόνηση κατά την άσκηση.

Το να βρίσκεστε σε ένα καλά δομημένο και κοινωνικό περιβάλλον άσκησης εμφανίζει ένα επιπλέον πλεονέκτημα: ένας γυμναστής παρακολουθεί το πόσο έντονα ασκείστε. Δεν χρειάζεται να μετράτε λεπτά ή επαναλήψεις. απλά ακολουθείτε τις οδηγίες.


Οι καλύτεροι τρόποι για να κάνετε την άσκηση μαζί με άλλα άτομα

Ακολουθούν μερικές διασκεδαστικές ιδέες για να κάνετε την άσκηση περισσότερη κοινωνική για εσάς.

Επιλογή ενός ένα αθλήματος

Η συμμετοχή σε ένα ομαδικό άθλημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συναντήσετε άτομα και να κοινωνικοποιηθείτε μαζί τους. Τα ομαδικά αθλήματα οδηγούν σε υπέροχες ιστορίες και κοινωνική αλληλεπίδραση - από το μπόουλινγκ έως το ποδόσφαιρο, θα ανταλλάξετε απόψεις και θα συνεργαστείτε με 10 ή περισσότερα άτομα. Τα ομαδικά αθλήματα θα σας "δεσμεύσουν" να γυμνάζεστε για μια ολόκληρη σεζόν. Επιλέξτε ένα άθλημα που σας ταιριάζει, ανατρέξτε στους δήμους και βρείτε μια ομάδα για να ενσωματωθείτε.

Βρείτε έναν φίλο

Η άσκηση με άλλο άτομο μπορεί να σας βοηθήσει στην παρακίνηση, ενώ θα κάνει τις προπονήσεις σας πιο ενδιαφέρουσες. Βρείτε κάποιον που να είναι αξιόπιστος και με τον οποίο θέλετε να πηγαίνετε μαζί στο γυμναστήριο  ή να κάνετε τζόκινγκ τα σαββατοκύριακα. Οι πιθανότητες να σηκωθείτε από το κρεβάτι για μια βόλτα νωρίς το πρωί, να πάτε για τρέξιμο ή να κάνετε ποδήλατο είναι περισσότερες, εάν έχετε κάποιον για παρέα.

Άσκηση για φιλανθρωπικό σκοπό

Η συμμετοχή σε τρέξιμο αποστάσεων 5χλμ, μαραθωνίου και άλλων εκδηλώσεων είναι εξαιρετικοί έρανοι για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Θα συναντήσετε εκατοντάδες άτομα, θα ασκηθείτε και θα συγκεντρώσετε χρήματα για έναν καλό σκοπό - όλο το μέρος αυτής της συμπεριφοράς φαίνεται να βελτιώνει τη μακροζωία. Μόλις μπείτε στον κόσμο των φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, θα εκπλαγείτε με τον αριθμό των ανθρώπων που συναντάτε, καθώς βιώνετε την ικανοποίηση της επιδίωξης ενός κοινού σκοπού.

Ομαδικά προγράμματα γυμναστικής

Τα ομαδικά προγράμματα γυμναστικής είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να συναντήσετε άτομα και να προσθέσετε ένα κοινωνικό στοιχείο στην προπόνηση σας. Βρείτε μια τάξη που σας αρέσει. Μπορεί να ανακαλύψετε ότι πληρώνοντας για μια συνεδρία νιώθετε μεγαλύτερη παρακινημένοι να συμμετέχετε από ό, τι θα κάνατε εάν ήταν δωρεάν.

Χρησιμοποιήστε τις γνώσεις του γυμναστή για να κάνετε τις ασκήσεις σωστά και να αποφύγετε τραυματισμούς, ενώ παρατηρήστε αν μπορείτε να κάνετε νέους φίλους.

 

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *