Λίγα λόγια για μένα

Ονομάζομαι Επαμεινώνδας Κώνστας και είμαι υπεύθυνος του project www.fitstudio.gr. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με τρεις ειδικότητες (Κύρια: Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή - Άσκηση σε άτομα με Αναπηρίες, Δευτερεύουσα 1: Καλαθοσφαίριση και Δευτερεύουσα 2: Αερόμπικ). Κατέχω Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στην κατεύθυνση «Μεγιστοποίηση Αθλητικής Επίδοσης και Απόδοσης» του Διατμηματικού προγράμματος "Άσκηση & Ποιότητας Ζωής", ενώ στην μεταπτυχιακή μου διατριβή ασχολήθηκα με την επίδραση της σωματικής άσκησης στην ποιότητα ζωής των ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Παράλληλα με τις σπουδές μου θέλησα να αποκτήσω πιο εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στον τομέα του Fitness. Έτσι λοιπόν το 2005 αποφοίτησα από τον μεγαλύτερο και ιστορικότερο εκπαιδευτικό ιδιωτικό πάροχο στην Ελλάδα, την GRAFTS στις ειδικότητες Personal Training, EQF level 4 και Group Training, EQF level 3. Η συνεχής αναζήτηση και η δίψα μου για ανακάλυψη νέων τάσεων στον τομέα του group fitness με οδήγησε στην πιστοποίηση των καινοτόμων ομαδικών προγραμμάτων τρίτης γενιάς από την RADICAL FITNESS. Τα προγράμματα στα οποία έχω λάβει πιστοποίηση είναι: UBOUND (Άσκηση σε ατομικό τραμπολίνο), RADICAL POWER (Μυϊκή ενδυνάμωση με την χρήση ατομικής μπάρας), FACTOR F (Λειτουργική προπόνηση), TOP RIDE (Ποδηλασία εσωτερικού χώρου), MEGA DANZ (Χορευτική έκδοση), FIGHT DO (Πολεμικές τέχνες-Σκιαμαχία), ELEVEN (Διαλειμματική προπόνηση με το βάρος του σώματος), KI MAX (Σάκοι Πυγμαχίας).

Ως ανήσυχο πνεύμα και έχοντας στο νου μου πάντα πως "η γνώση είναι δύναμη" δεν σταμάτησα ποτέ να παρακολουθώ σεμινάρια και να ενημερώνομαι για όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από επιστήμη της φυσικής αγωγής, του fitness, της διατροφής και της υγείας. Η αγάπη μου για την μετάδοση των γνώσεων μου στο αντικείμενο του Fitness, με έφερε να διδάσκω στα εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια της GRAFTS και RADICAL FITNESS για περίπου 10 χρόνια, καθώς και στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ΣΒΙΕ.

Για αρκετά χρόνια συμμετείχα σε τηλεοπτικές εκπομπές παρουσιάζοντας προγράμματα γυμναστικής για το σπίτι, ενώ  αξιοσημείωτη είναι και η πορεία μου στην αρθρογραφία σε δημοφιλή sites και έντυπα περιοδικά. Ακόμη, έχω εργαστεί σε μεγάλα γυμναστήρια των Αθηνών και έχω αναλάβει πάνω από 1000 περιπτώσεις προσωπικής εκγύμνασης.

Βρες με και στα social media

By nontas