Χορός & Γυμναστική Θησείο – Μοναστηράκι – Ψυρρή

31 Μαρτίου 2019
Κλείσε θέση

Την Κυριακή 31 Μαρτίου σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην επόμενη Fitness εξόρμηση ανακαλύπτοντας γραφικά μονοπάτια, όμορφες πλατείες και μνημεία στις περιοχές Θησείου - Μοναστηρακίου και Ψυρρή.


***ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ***

Θησείο

Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας μέσω της πεζοδρομημένης οδού Αποστόλου Παύλου οδηγεί από του Μακρυγιάννη και την Ακρόπολη, στο Θησείο, μια μικρή περιοχή της Αθήνας που βρίσκεται βορειοδυτικά της Ακρόπολης, μεταξύ των Πετραλώνων (νοτιοδυτικά), του Κεραμεικού (δυτικά) και του Ψυρρή (βόρεια). Η περιοχή πήρε το όνομά της από τον Ναό του Ηφαίστου ή Ηφαιστείο, ο οποίος βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά της Αρχαίας Αγοράς και για τον οποίο λανθασμένα είχε επικρατήσει η ονομασία «Θησείο», λόγω των ανάγλυφων παραστάσεων στις μετώπες του, που σχετίστηκαν με τους άθλους του Θησέα.

Μοναστηράκι

Η πλατεία Μοναστηρακίου (Μοναστηρίου), ονομασία που προέρχεται από την παλιά εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου που βρίσκεται επί της πλατείας, στη διασταύρωση των οδών Αθηνάς και Ερμού, είναι μια κεντρική και ιδιαίτερα ζωντανή πλατεία της Αθήνας, της οποίας η ανάπλαση ολοκληρώθηκε το 2008. Στην πλατεία Μοναστηρακίου βρίσκεται ο ομώνυμος σταθμός του μετρό – ΗΣΑΠ, με το επιβλητικό κτήριο που οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1890-1895 στο πλαίσιο της επέκτασης της σιδηροδρομικής γραμμής Πειραιώς-Αθηνών, η οποία μέχρι τότε σταματούσε στο Θησείο.

Ψυρρή

Η γειτονική συνοικία του Ψυρρή είναι μια πολύπαθη ιστορική γειτονιά του κέντρου της Αθήνας, η οποία υπήρξε επί τουρκοκρατίας τόπος κατοικίας αρχοντικών οικογενειών, στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα μετατράπηκε σε «επικίνδυνη περιοχή» για τους Αθηναίους και στη συνέχεια μεταπολεμικά σε περιοχή με μεγάλη συγκέντρωση βιοτεχνικών και μεταποιητικών χρήσεων, κυρίως βυρσοδεψία, εργαστήρια επεξεργασίας δέρματος και υποδηματοποιεία, σιδηρουργεία, κ.α. 

Στόχος μας είναι να φέρουμε στους ανθρώπους να αφουγκραστούν τις ομορφιές της κάθε πόλης με διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο, μετατρέποντας τις καθημερινές συνήθειες σε ένα σενάριο φυσικής κατάστασης και κουλτούρας, εξάπλωσης της ευημερίας ακόμη και μεταξύ εκείνων που απέχουν πολύ από τα συνηθισμένα αθλητικά events.

- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Ξέρετε κάθε γωνιά της πόλης σας; Σας αρέσει να ταξιδεύετε; Ανακαλύψτε τα μνημεία των πιο όμορφων πόλεων της Ελλάδας και του κόσμου και κάντε την προπόνησή σας πέρα από συνηθισμένα πρότυπα. Γνωρίστε, διασκεδάστε και γυμναστείτε μαζί μας!

- ΚΙΝΗΣΗ: Οι προπονήσεις μας είναι κατάλληλες για όλους. Για παιδιά ηλικίας από 10 ετών και άνω έως και πάνω από 60 ετών. Κάθε άσκηση έχει σχεδιαστεί για να προάγει την ευημερία και να σας κάνει να νιώθετε ενεργητικοί και ζωτικοί όπως ποτέ!

- ΜΟΥΣΙΚΗ: Όλοι οι συμμετέχοντες ακούνε μουσική στα ακουστικά, μαθαίνουν την ιστορία όσων τοπίων ή μνημείων βλέπουν, ενώ οι προπονητές δίνουν τις κατάλληλες οδηγίες εκγύμνασης . Ένας νέος τρόπος να γνωρίσετε την υπαίθρια γυμναστική.

- ΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ: Η προπόνηση πραγματοποιείται αποκλειστικά σε υπαίθριους χώρους. Περνάμε από περιοχές με πράσινο, ιστορικά μνημεία, ενώ σταματάμε στις πιο όμορφες πλατείες για να δοκιμάσουμε πολλές νέες ασκήσεις.

- ΝΕΕΣ ΦΙΛΙΕΣ: Κάθε εκδήλωση που οργανώνεται από την ομάδα είναι μια ευκαιρία να κάνετε πολλούς νέους φίλους με τους οποίους μοιράζεστε μια μοναδική εμπειρία. Η κοινωνικοποίηση με την διασκέδαση δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη υπόθεση.

- ΤΑΞΙΔΙΑ: Ευκαιρίες να ταξιδέψετε σε πολλές περιοχές της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας, να ζήσετε μια περιπέτεια της υπαίθριας γυμναστικής καθώς και πολλές νέες ιδέες για την καθημερινότητα και την ευεξία σας.

Οι προπονήσεις μας είναι κατάλληλες για όλους. Για παιδιά ηλικίας από 10 ετών έως και άνω των 60 ετών. Κάθε προπόνηση έχει σχεδιαστεί για να προάγει την ευεξία, την ενεργητικότητα και την ζωτικότητα όπως ποτέ άλλοτε!

Ακολουθούμε συγκεκριμένες διαδρομές με τα πόδια, κάνουμε διάφορα προγράμματα γυμναστικής και στεκόμαστε για να θαυμάσουμε τις ομορφιές που εναλλάσσονται μεταξύ καλλιτεχνικής και φυσικής κληρονομιάς.

** ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: Μετρό Μοναστηράκι

** ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 5€ (Περιλαμβάνει ακουστικό μουσικής)

** ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ: 30 άτομα

** ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 6947332046

***** ΠΡΟΣΟΧΗ **** Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής https://goo.gl/forms/ahugg946HQZnvPBn2