Περίπατος & Χορός στην Πλάκα

Ακολουθούμε συγκεκριμένες διαδρομές με τα πόδια, κάνουμε γυμναστική και στεκόμαστε για να θαυμάσουμε τις ομορφιές που εναλάσονται μεταξύ καλλιτεχνικής και φυσικής κληρονομιάς!

17 Φεβρουαρίου 2019
Δήλωση συμμετοχής

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην επόμενη Fitness εξόρμηση, ανακαλύπτοντας τα γραφικά μονοπάτια της Πλάκας και την κυκλαδίτικη ομορφιά της συνοικίας των Αναφιώτικων.

Λίγα λόγια για τα μέρη

Πλάκα

Την χαρακτηρίζουν συνοικία των Θεών και είναι όντως όμορφη η Πλάκα, όλες τις εποχές του χρόνου. Η γραφικότερη συνοικία της πόλης, απλώνεται στο βόρειο κομμάτι του βράχου της Ακρόπολης, με το μεγαλύτερο μέρος της να βρίσκεται υπό την προστασία της Ουνέσκο ως διατηρητέος οικισμός. Το τοπίο εδώ συνθέτουν νεοκλασικά κτήρια δίπλα από αρχαία απομεινάρια, παλιές εκκλησίες πάνω σε αρχαίους ναούς, σοκάκια, γραφικά καφέ, γκαλερί και τουριστικά καταστήματα. Πεζοδρομημένη στο μεγαλύτερο μέρος της, δίνει την ηρεμία χωριού και είναι ιδανική για περίπατο, θαυμασμό, αναπόληση και στοχασμό, στους ίδιους δρόμους που κάποτε συνδιαλεγόταν ο Σωκράτης με τη συντροφιά του. Όλα υπό τον ιερό βράχο, που συνεχίζει το αέναο το ταξίδι του στο χρόνο.

Αναφιώτικα

Στο υψηλότερο σημείο της, κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο, βρίσκεται μια συστάδα σπιτιών, τα Αναφιώτικα, χτισμένων με κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική από τους Αναφιώτες χτίστες που ήρθαν επί Όθωνος για να χτίσουν το παλάτι. Το πέρασμα μέσα από τα ασβεστωμένα μικροσκοπικά σοκάκια τους θα σας μεταφέρει στις Κυκλάδες, ενώ στο ψηλότερο σημείο τους η θέα προς το βόρειο τμήμα της πόλης επιβεβαιώνει την αντίθεση. Η περιοχή, ενώ είναι ένα από τα βασικά τουριστικά αξιοθέατα, καταφέρνει να σαγηνέψει όσους την επισκέπτονται παραμένοντας το διαχρονικό “μην το χάσετε” των Αθηνών.

Στόχος μας είναι να φέρουμε στους ανθρώπους να αφουγκραστούν τις ομορφιές της κάθε πόλης με διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο, μετατρέποντας τις καθημερινές συνήθειες σε ένα σενάριο φυσικής κατάστασης και κουλτούρας, εξάπλωσης της ευημερίας ακόμη και μεταξύ εκείνων που απέχουν πολύ από τα συνηθισμένα αθλητικά events.

  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Ξέρετε κάθε γωνιά της πόλης σας; Σας αρέσει να ταξιδεύετε; Ανακαλύψτε τα μνημεία των πιο όμορφων πόλεων της Ελλάδας και του κόσμου και κάντε την προπόνησή σας πέρα από συνηθισμένα πρότυπα. Γνωρίστε, διασκεδάστε και γυμναστείτε μαζί μας!
  • ΚΙΝΗΣΗ: Οι προπονήσεις μας είναι κατάλληλες για όλους. Για παιδιά ηλικίας από 10 ετών και άνω έως και πάνω από 60 ετών. Κάθε άσκηση έχει σχεδιαστεί για να προάγει την ευημερία και να σας κάνει να νιώθετε ενεργητικοί και ζωτικοί όπως ποτέ!
  • ΜΟΥΣΙΚΗ: Όλοι οι συμμετέχοντες ακούνε μουσική στα ακουστικά, μαθαίνουν την ιστορία όσων τοπίων ή μνημείων βλέπουν, ενώ οι προπονητές δίνουν τις κατάλληλες οδηγίες εκγύμνασης . Ένας νέος τρόπος να γνωρίσετε την υπαίθρια γυμναστική.
  • ΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ: Η προπόνηση πραγματοποιείται αποκλειστικά σε υπαίθριους χώρους. Περνάμε από περιοχές με πράσινο, ιστορικά μνημεία, ενώ σταματάμε στις πιο όμορφες πλατείες για να δοκιμάσουμε πολλές νέες ασκήσεις.
  • ΝΕΕΣ ΦΙΛΙΕΣ: Κάθε εκδήλωση που οργανώνεται από την ομάδα είναι μια ευκαιρία να κάνετε πολλούς νέους φίλους με τους οποίους μοιράζεστε μια μοναδική εμπειρία. Η κοινωνικοποίηση με την διασκέδαση δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη υπόθεση.
  • ΤΑΞΙΔΙΑ: Ευκαιρίες να ταξιδέψετε σε πολλές περιοχές της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας, να ζήσετε μια περιπέτεια της υπαίθριας γυμναστικής καθώς και πολλές νέες ιδέες για την καθημερινότητα και την ευεξία σας.

Οι προπονήσεις μας είναι κατάλληλες για όλους. Για παιδιά ηλικίας από 10 ετών έως και άνω των 60 ετών. Κάθε προπόνηση έχει σχεδιαστεί για να προάγει την ευεξία, την ενεργητικότητα και την ζωτικότητα όπως ποτέ άλλοτε!

Ακολουθούμε συγκεκριμένες διαδρομές με τα πόδια, κάνουμε διάφορα προγράμματα γυμναστικής και στεκόμαστε για να θαυμάσουμε τις ομορφιές που εναλλάσσονται μεταξύ καλλιτεχνικής και φυσικής κληρονομιάς.

→ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: Μετρό Ακρόπολης

→ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 5€ (Περιλαμβάνει ακουστικό μουσικής, βραχιολάκι,αναμνηστικό καπελάκι)

→ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ: 50 άτομα

→ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6947332046

***** ΠΡΟΣΟΧΗ ****

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής

https://goo.gl/forms/ahugg946HQZnvPBn2