5€

Περίπατος & Χορός στην Αρχαία Αθήνα

Διοργανώνουμε ομαδικές εκδηλώσεις που συνδυάζουν τον πολιτισμό και το fitness! Το δυναμικό περπάτημα, η σωματική δραστηριότητα, η μουσική και η γνώση της πολιτιστικής κληρονομιάς συγκεντρώνονται για να δώσουν στους συμμετέχοντες μια αξέχαστη εμπειρία.

27 Ιανουαρίου 2019
Κλείσε Θέση

Ξέρετε κάθε γωνιά της πόλης σας; Σας αρέσει να ταξιδεύετε; Ανακαλύψτε τα μνημεία των πιο όμορφων περιοχών της Αθήνας και της Ελλάδας και κάντε την προπόνησή σας πέρα από τα συνηθισμένα πρότυπα. Γνωρίστε, διασκεδάστε και γυμναστείτε μαζί μας!

Όλοι οι συμμετέχοντες ακούνε μουσική μέσω των ακουστικών, ανακαλύπτουν την ιστορία όσων τοπίων ή μνημείων βλέπουν, ενώ οι προπονητές δίνουν τις κατάλληλες οδηγίες εκγύμνασης. Ανακαλύψτε τον νέο τρόπο για να γνωρίσετε την υπαίθρια γυμναστική.

Οι προπονήσεις μας είναι κατάλληλες για όλους. Για παιδιά ηλικίας από 10 ετών έως και άνω των 60 ετών. Κάθε προπόνηση έχει σχεδιαστεί για να προάγει την ευεξία, την ενεργητικότητα και την ζωτικότητα όπως ποτέ άλλοτε!

Ακολουθούμε συγκεκριμένες διαδρομές με τα πόδια, κάνουμε διάφορα προγράμματα γυμναστικής και στεκόμαστε για να θαυμάσουμε τις ομορφιές που εναλλάσσονται μεταξύ καλλιτεχνικής και φυσικής κληρονομιάς.

Στόχος μας είναι να φέρουμε στους ανθρώπους να αφουγκραστούν τις ομορφιές της κάθε  πόλη με διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο, μετατρέποντας τις καθημερινές συνήθειες σε ένα σενάριο φυσικής κατάστασης και κουλτούρας, εξάπλωσης της ευημερίας ακόμη και μεταξύ εκείνων που απέχουν πολύ από τα συνηθισμένα αθλητικά events.

 

Επιλέγουμε να ξεκινήσουμε με έναν όμορφο περίπατο στην Αρχαία Αθήνα την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, το οποίο  αποτελεί μια αξέχαστη και ξεχωριστή εμπειρία.

Η συνολική απόσταση του αρχαιολογικού περιπάτου της Αθήνας είναι περίπου 5 χλμ. Με την πεζοδρόμηση κεντρικών οδών (Βασ. Όλγας, Δ. Αρεοπαγίτου, Απ. Παύλου, Αδριανού και τμήμα της Ερμού), δημιουργήθηκε ο μεγαλύτερος πεζόδρομος της Ευρώπης (μήκους 3 χλμ.), ένας ενιαίος περίπατος στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης (αρχαιολογικό άλσος).

Στο τμήμα από την οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου (απέναντι από την Πύλη του Αδριανού) ως τη συμβολή των οδών Ερμού και Πειραιώς (στην περιοχή του Κεραμεικού), ανατάσσεται, σε μεγάλο βαθμό, το αρχαίο τοπίο, καθώς μια ευρύτατη περιοχή απαλλάσσεται από τις δραστηριότητες της σύγχρονης πόλης.

Κατά την διάρκεια του περιπάτου θα πραγματοποιήσουμε διάφορες στάσεις για να εκτελέσουμε μικρής διάρκειας απλές χορευτικές κινήσεις υπό την καθοδήγηση των έμπειρων γυμναστών μας, με φόντο τα όμορφα μνημεία.

Σημείο συνάντησης: Στήλες του Ολυμπίου Διός στις 11:00

Διαδρομή περιπάτου: Στήλες Ολυμπίου Διός – Πύλη Ανδριανού – Οδός Διονυσίου Αεροπαγείτου – Αρχαίο Θέατρο Διονύσου – Στοά Ευμένους – Ωδείο Ηρώδου Αττικού – Ακρόπολη – Άρειος Πάγος – Λόφος Φιλοπάππου – Πνύκα – Αρχαία Αγορά – Ρωμαϊκή Αγορά – Κεραμεικός

***Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να παρευρίσκονται 10 - 15' νωρίτερα στο σημείο συνάντησης για να προμηθευτούν τα ειδικά ακουστικά και να μην υπάρξει καθυστέρηση στην έναρξη του περιπάτου. 

***Να έχετε μαζί σας σακίδιο με νερό, πετσέτα, δεύτερη μπλούζα, σνακ