5€

Περίπατος & Γυμναστική Κολωνάκι – Λυκαβηττός

2 Ιουνίου 2019
Κλείσε θέση

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην επόμενη δραστηριότητα του City Workout την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 και ώρα 11.00. Επιλέγουμε έναν όμορφο περίπατο στα στενά του Κολωνακίου που οδηγούν στον Λυκαβηττό.

Ξέρετε κάθε γωνιά της πόλης σας; Σας αρέσει να ταξιδεύετε; Ανακαλύψτε τα μνημεία των πιο όμορφων περιοχών της Αθήνας και της Ελλάδας και κάντε την προπόνησή σας πέρα από τα συνηθισμένα πρότυπα. Γνωρίστε, διασκεδάστε και γυμναστείτε μαζί μας!

Όλοι οι συμμετέχοντες ακούνε μουσική μέσω των ακουστικών, ανακαλύπτουν την ιστορία όσων τοπίων ή μνημείων βλέπουν, ενώ οι προπονητές δίνουν τις κατάλληλες οδηγίες εκγύμνασης. Ανακαλύψτε τον νέο τρόπο για να γνωρίσετε την υπαίθρια γυμναστική.

Οι προπονήσεις μας είναι κατάλληλες για όλους. Για παιδιά ηλικίας από 10 ετών έως και άνω των 60 ετών. Κάθε προπόνηση έχει σχεδιαστεί για να προάγει την ευεξία, την ενεργητικότητα και την ζωτικότητα όπως ποτέ άλλοτε!

Ακολουθούμε συγκεκριμένες διαδρομές με τα πόδια, κάνουμε διάφορα προγράμματα γυμναστικής και στεκόμαστε για να θαυμάσουμε τις ομορφιές που εναλλάσσονται μεταξύ καλλιτεχνικής και φυσικής κληρονομιάς.

Στόχος μας είναι να φέρουμε στους ανθρώπους να αφουγκραστούν τις ομορφιές της κάθε πόλης με διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο, μετατρέποντας τις καθημερινές συνήθειες σε ένα σενάριο φυσικής κατάστασης και κουλτούρας, εξάπλωσης της ευημερίας ακόμη και μεταξύ εκείνων που απέχουν πολύ από τα συνηθισμένα αθλητικά events.

Επιλέγουμε να συνεχίσουμε το City Workout με έναν όμορφο περίπατο στα στενά του Κολωνακίου που οδηγούν στον Λυκαβηττό.

Η συνοικία του Κολωνακίου και η γειτονιά στον περιφερειακό του Λυκαβηττού εκτείνεται από τους πρόποδες του λόφου του Λυκαβηττού έως τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και συνορεύει νοητά βορειοδυτικά με τη γειτονιά της Νεάπολης των Εξαρχείων και νότια με τον Εθνικό Κήπο και την Πλατεία Συντάγματος. Με λειτουργικό κέντρο την πλατεία Φιλικής Εταιρίας (Κολωνακίου) η περιοχή βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, συγκεντρώνοντας πολλές και ποικίλες επιτελικές δραστηριότητες της πρωτεύουσας (κτήρια γραφείων, πρεσβείες), έντονη εμπορική δραστηριότητα και αναψυχή, αποτελεί δε από τον 19ο αιώνα περιοχή κατοικίας αστικών (και αργότερα μεσοαστικών) κοινωνικών στρωμάτων, λόγω της ευνοϊκής τοποθεσίας και του καλού κλίματος.

Σήμερα, αποτελεί για την Αθήνα έναν υπερτοπικό πόλο λόγω της πλειάδας εμπορικών καταστημάτων και υπηρεσιών αναψυχής που συγκεντρώνει. Παράλληλα, διατηρώντας την αίγλη του παρελθόντος και παρά την έντονη εμπορική κίνηση, αποτελεί δημοφιλή και πυκνοκατοικημένη περιοχή κατοικίας, με ιδιαίτερα υψηλές αξίες γης και κάποια χαρακτηριστικά γειτονιάς.

Ειδικά στις γειτονιές του Λυκαβηττού που αναπτύσσονται κλιμακωτά στους πρόποδες του λόφου με θύλακες πρασίνου και μικρής κλίμακας διαμορφώσεις του δημόσιου χώρου με θέα στην πόλη (παρτέρια, σκαλάκια, παγκάκια), συναντάει κανείς ένα κέντρο-απόκεντρο σε σχέση με τους ρυθμούς της πόλης, όπου τα χαρακτηριστικά γειτονιάς είναι πολύ έντονα. Ο λόφος του Λυκαβηττού, το υψηλότερο σημείο στο κέντρο της Αθήνας, αποτελεί ένα ζωτικό πνεύμονα πρασίνου για το κέντρο και χρήζει ειδικής φροντίδας και προστασίας. Υπερτοπικό σημείο της πόλης, το θέατρο του Λυκαβηττού είναι ένας σημαντικός χώρος εκδηλώσεων για τους Αθηναίους και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του μοντέρνου κινήματος, σχεδιασμένο από τον οραματιστή αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτο τη δεκαετία του΄60.

Είναι γεγονός, πως το Κολωνάκι διαθέτει ένα χαρακτηριστικά υψηλότερο από το μέσο όρο της Αθήνας επίπεδο σχεδιασμένου χώρου και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία. Στην περιοχή υπάρχει πλήθος αξιόλογων παλαιών και νεώτερων κτηρίων: το Δημοτικό σχολείο στα Πευκάκια – έργο του αρχιτέκτονα Πικιώνη, το Μουσείο Μπενάκη στεγασμένο σε νεοκλασικό κτήριο, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Γουλανδρή) – Μέγαρο Σταθάτου, έργο του αρχιτέκτονα Ernest Ziller, τον Άγιο Διονύσιο – έργο του αρχιτέκτονα Αναστασίου Ορλάνδου, το Πειραματικό σχολείο και τη Μαράσλειο Σχολή, την Μονή Πετράκη, αλλά και πλήθος νεοκλασικών κτηρίων κατοικίας, που φιλοξενούν σήμερα εμπορικές χρήσεις, όπως και σημαντικές μεσοπολεμικές πολυκατοικίες στον κεντρικό δρόμο της Πατριάρχου Ιωακείμ.

Η στενότητα των δρόμων σε συνδυασμό με το ανάγλυφο της περιοχής καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την κυκλοφορία ΜΜΜ και τροχοφόρων μέσων. Κατά τόπους προβλήματα στην συνύπαρξη με την κατοικία, δημιουργεί η ιδιαίτερη πυκνότητα χρήσεων εστίασης – αναψυχής. Εκτός από τις παρυφές της πλατείας, σε γραμμικό κέντρο εστίασης – αναψυχής αναπτύσσεται τελευταία και η οδός Σκουφά, στην οποία υποχωρεί σχετικά ο εμπορικός χαρακτήρας.

Οι ελεύθεροι χώροι και τα πάρκα της περιοχής εντοπίζονται στην πλατεία Δεξαμενής, στην πλατεία Κολωνακίου, στον περίβολο του Αγ. Διονυσίου, στο άλσος του Ευαγγελισμού και στο γειτονικό Πάρκο Ελευθερίας, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

*** Σημείο συνάντησης: Πλατεία Κολωνακίου (Πιάτσα Κολωνάκι)

*** Κόστος συμμετοχής: 5€ (περιλαμβάνονται ακουστικά - ενημερωτικά φυλλάδια)

*** Πληροφορίες - Συμμετοχές: 6947332046

*** Διαθέσιμες 30 θέσεις (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης)

*** Ηλεκτρονική αίτηση: https://forms.gle/McnDTDxFyAu8wENB7