10€

Ακρωτήρι Μελαγκάβι – Λίμνη Βουλιαγμένης

Κάνε την πληρωμή σου τώρα

Σας προσκαλούμε στην εξόρμηση μας τη Κυριακή στις 27/06. Το μέρος που θα επισκεφθούμε είναι κοντά στο Λουτράκι, και συγκεκριμένα ο Αρχαιολογικός χώρος Ηραίου Βουλιαγμένης. Το Ηραίο συνδυάζει αρχαιότητες και απαράμιλλη μεσογειακή φύση. Τα ερείπια του αρχαίου ναού αφιερωμένου στη θεά Ήρα κατηφορίζουν σχεδόν μέσα στο νερό.

Από εκεί θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας μέσα σε πευκοδάσος, όπου θα προσεγγίσουμε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, με την πανοραμική θέα, οπου χτίστηκε τον 18º αιώνα, σε φυσική ακρόπολη, ανατολικά από το λιμάνι, στον ρυθμό της μονόκλιτης βασιλικής με θόλο, της οποίας η μεσαία κόγχη είναι τοποθετημένη σε πελώριο βράχο.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη λίμνη Βουλιαγμένης Ηραίου, Η λίμνη (που δεν είναι ακριβώς λίμνη γιατί ενώνεται με τη θάλασσα μέσα από ένα μικρό κανάλι) Περιβάλλεται από φυσικό πευκόδασος και θεωρείται μία από τις ομορφότερες της Ελλάδας, ένα απρόσμενα παραδεισένιο τοπίο με γαλήνια ατμόσφαιρα και φυσική ομορφιά, στην αρχαιότητα ονομαζόταν «Εσχατιώτις» ή «Γοργώπις». Ξεκούραση, ενώ θα μπορούν όσοι το επιθυμούν να κάνουν μπάνιο στη λίμνη!

Κατόπιν θα ακολουθήσουμε χωματόδρομο, όπου θα μας βγάλει στο παράκτιο μονοπάτι Στέρνας – Αρχαιολογικού χώρου Ηραίου, για να ολοκληρώσουμε την κυκλική διαδρομή μας στο Ακρωτήρι Μελαγκάβι.

Από το κόλπο του Ηραίου η θέα των νότιων ακτών του Κορινθιακού, με τους ορεινούς όγκους ξεχωρίζουν επιβλητικά στο τοπίο. Στη μύτη του ακρωτηρίου Μελαγκάβι λειτουργεί από το 1897 ένας εντυπωσιακός παλιός πέτρινος φάρος. Η θέα είναι συναρπαστική. Στα δεξιά, στο βάθος διακρίνονται οι Αλκυονίδες νήσοι (γνωστοί ως το επίκεντρο του σεισμού του 1981). Ο φάρος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους φάρους του Κορινθιακού Κόλπου οπου θα απολαύσουμε ενα μοναδικό ηλιοβασίλεμα!

Η εξόρμηση αυτή είναι κατάλληλη για αρχάριους πεζοπόρους, και παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών με καλή φυσική κατάσταση

Χαρακτηριστικά διαδρομής

Εκτιμώμενος χρόνος πορείας μαζί με τις στάσεις 3-4 ώρες
Τύπος διαδρομής – Απόσταση Κυκλική, 6-7 km
Συνολική υψομετρική διαφορά ± 100m
Ελάχιστο υψόμετρο 5m
Μέγιστο υψόμετρο 65m
Βαθμός δυσκολίας Εύκολο, 1

Απαραίτητος πεζοπορικός εξοπλισμός

Πεζοπορικό – Ορειβατικό παπούτσι, κατά προτίμηση ημίμποτο ή μποτάκι.
Σακίδιο πλάτης
Μπατόν (προαιρετικό)
Φακό κεφαλής ή χειρός με εφεδρικές μπαταρίες.
Μακρύ Παντελόνι
Ατομικό φαρμακείο
Νερό, τουλάχιστον 1 ½ λίτρο
Τρόφιμα (σνακ, φρούτα, ξηρούς καρπούς, κ.α)
Αντιανεμικό

*Οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να κολυμπήσουν στη λίμνη Βουλιαγμένης θα πρέπει να έχουν μαζί τους και το σχετικό εξοπλισμό (πχ, Μαγιό, Πετσέτα, Ψάθα)*

Πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης ενάντια στον ιό COVID-19:

Κρατάμε απόσταση ασφαλείας, ενώ οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν μαζί τους και να χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν, αντισηπτικό και μάσκα.

Στην εξόρμηση μας θα υπάρχει έμπειρος ορειβάτης, σύνοδος βουνού, με δίπλωμα αρχηγών αναβάσεων της ΕΟΟΑ.
Πιστοποιημένος στην παροχή πρώτων βοηθειών και στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, ενώ θα φέρει μαζί του και ομαδικό φαρμακείο.

Ώρα έναρξης πεζοπορίας: 16.30μ.μ.

Όποιος-α, δεν διαθέτει δικό του όχημα, υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς, με δικά μας οχήματα, με επιβάρυνση 13€, από το μετρό του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι αρκεί να μας το δηλώσει έγκαιρα! Περιορισμένος αριθμός θέσεων,
θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (10 θέσεις)!! Απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων για να πραγματοποιηθεί η εξόρμηση: 10 άτομα! 

Το σημείο έναρξης της πεζοπορίας θα δοθεί με προσωπικό μήνυμα στους συμμετέχοντες που έχουν συμπληρώσει τη φόρμα συμμετοχής και έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία πληρωμής.

Δείτε τους όρους & τις προϋποθέσεις συμμετοχής ΕΔΩ