Η τέλεια πρωϊνή προπόνηση!Δοκίμασέ την!

Ξεκινήστε πρωινή γυμναστική για σωματική αλλά και ψυχική ευεξία!

Σας φαίνεται δύσκολο να σηκωθείτε από το κρεβάτι σας το πρωί και να αρχίσετε τη μέρα σας έτοιμοι να κάνετε οποιαδήποτε δραστηριότητα, καθώς και κάτι καλό για την υγεία σας; Εμείς σας δίνουμε μερικές εξαιρετικές συμβουλές για να κάνετε μια ιδανική πρωινή προπόνηση!

Ποια είναι όμω
ς τα οφέλη της πρωινής άσκησης;

Βάζετε το σώμα σας σε λειτουργία ώστε να ενεργοποιήσει το μεταβολισμό και να κάψει θερμίδες. Το σώμα μας είναι μια πολύ έξυπνη και εξαιρετικά λειτουργική «μηχανή». Οι δραστηριότητες αυτές θα σας ανταμείψουν και, παραδόξως, θα σας δώσουν περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το σώμα σας οποιοδήποτε στιγμή της ημέρας.

Μόλις ξυπνήσετε, ξεκινήστε τις πρωινές ασκήσεις σας. Να ξεκινάτε πάντα χαλαρά και να αυξάνετε σταδιακά την ένταση. Η Yoga και οι χαλαρές ασκήσεις ενδυνάμωσης αποτελούν ιδανικές επιλογές.

Μια καλή συμβουλή είναι να πιείτε ένα ποτήρι χλιαρό νερό με χυμό λεμονιού μόλις ξυπνήσετε. Αυτό το θαυματουργό ρόφημα βοηθά στην ενεργοποίηση του πεπτικού σας συστήματος και τη λειτουργία του μεταβολισμού σας, ενώ σας δίνει και την απαιτούμενη ενέργεια. Επίσης σας βοηθά να μην αισθάνεστε ότι το στομάχι σας είναι άδειο ενώ κάνετε τις καθημερινές πρωινές σας ασκήσεις.

Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα:

1. Σπονδυλική στήλη
Η εισαγωγή της πρώτης μας άσκησης βοηθά στη χαλάρωση και την κινητοποίηση του άξονα του σώματος μας, δηλαδή της σπονδυλικής στήλης: Κρατήστε το κεφάλι ψηλά και κοιτάξτε προς τα επάνω για να κάνετε διάταση. Σταθείτε στις μύτες των ποδιών σας και τραβήξτε εναλλάξ το αριστερό και το δεξί χέρι. Κάντε 3 επαναλήψεις σε 20 δευτερόλεπτα.

2. Διατάσεις πλάτης
Πατήστε κάτω. Αυτή τη φορά θα αγγίξουμε το πάτωμα για μια συνολική διάταση της πλάτης. Ξεκινώντας από το κεφάλι, λυγίστε το σώμα σας αργά και ομαλά προς τα εμπρός από την κορυφή της σπονδυλικής στήλης, λυγίζοντας ένα σπόνδυλο κάθε φορά, προς το πάτωμα. Θα πρέπει να περάσουν 30 δευτερόλεπταγια να φτάσετε στην τελική θέση. Προσπαθήστε με κάθε αναπνοή να χαλαρώνετε και να απελευθερώνετε την πλάτη σας λίγο περισσότερο. Στη συνέχεια, σταδιακά, λυγίζοντας ένα σπόνδυλο κάθε φορά, επανέλθετε σε ίσια θέση.

3. Push ups
Η παρακάτω άσκηση επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση όλου του κορμού και των χεριών: push ups! Είναι σημαντικό η στάση του σώματος να είναι σωστή και να δουλεύουμε μόνο με τους αγκώνες. Σε περίπτωση που είστε αρχάριος,σταθείτε στα γόνατά σας ή κάντε την άσκηση από μια υπερυψωμένη επιφάνεια. Συνιστώμενες επαναλήψεις: 3 x 15 επαναλήψεις των 10 push ups.

4. Προβολές
Για να εξασκηθεί όλο το σώμα απαιτούνται περισσότερες κινήσεις. Ώρα για προβολές. Από όρθια θέση, τοποθετήστε το ένα πόδι μπροστά. Είναι σημαντικό τα γόνατα να τοποθετούνται στη σωστή γωνία. Προσέξτε το μπροστινό γόνατο να μην ξεπερνάει τα δάχτυλα των ποδιών σας. Κάντε 3 σετ των 20 επαναλήψεων (10 με κάθε πόδι εναλλάξ).

5. Χαλάρωση
Τέλος, μπορούμε να κάνουμε σύντομη χαλάρωση και διάταση της οσφυϊκής μοίρας, η οποία συχνά καταπονείται πολύ. Καθίστε στη στάση του «παιδιού» , επάνω στα γόνατά σας με τον κορμό να αγγίζει τα γόνατά σας για περίπου ένα λεπτό και επικεντρωθείτε μόνο στην αναπνοή σας. Είναι σημαντικό να κατευθύνετε την αναπνοή σας στην οσφυϊκή περιοχή για να εντείνετε τη διάταση.

Δοκιμάστε αυτές τις καθημερινές ασκήσεις και βελτιώστε τη σωματική και ψυχική σας υγεία!

Επιμέλεια:Ζαχαρούλα Τζαμπαζάκη-BSc,Personal Trainer

0 Comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *