Πως θα αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά

Όπως θα έχει ανακαλύψει ο καθένας από εσάς, τα ροκανίσματα δεν είναι αρκετά ώστε να δημιουργήσουν μια επίπεδη κοιλιά. Σίγουρα θα πρέπει να δουλεύετε τους κοιλιακούς σας μυς, αλλά εάν στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει εναπόθεση λίπους, δεν θα μπορέσετε ποτέ να δείτε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Πιθανώς να έχετε ακούσει ότι η εξάσκηση σε ορισμένο σημείο του σώματος θα έχει και ως αποτέλεσμα την μείωση του λίπους και συγκεκριμένα του κοιλιακού στην περιπτωσή μας που θέλουμε να χάσουμε. Το σώμα όμως δεν μπορεί να δουλέψει για να χάσει το λίπος σε μια συγκεκριμένη περιοχή , εξασκώντας μόνο τους μύες της συγκεκριμένης περιοχής. Αυτό το οποίο θα πρέπει να κάνουμε είναι να στοχεύσουμε στην απώλεια σωματικού λίπους και στην απόκτηση μυϊκού ιστού. 

Έλεγχος της διατροφής

Το πρώτο βήμα για την απώλεια του σωματικού λίπους είναι η αλλαγή στην διατροφή μας. Για την απώλεια βάρους θα πρέπει να στοχεύσουμε στα εξής: 
  1. Τρώτε πιο συχνά. Η κατανάλωση διάφορων μικρών γευμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σας και θα σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες.
  2. Καταναλώστε λιγότερες θερμίδες. Φτιάξτε ένα ελαφρύ γεύμα έχοντας τον έλεγχο του μεγέθους της κάθε σας μερίδας και να είστε σίγουροι πως θα τρώτε λιγότερο από αυτό που καταναλώνετε. Είναι ευκολότερο να καταναλωθούν λιγότερες θερμίδες εάν καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε ίνες και επιπλέον σιγουρευτείτε πως τα γεύματά σας είναι ισορροπημένα μεταξύ υδατανθράκων (περίπου 50-60%), πρωτεϊνών (περίπου 20-30%) και λίπους (περίπου 20-30%).
  3. Πιείτε περισσότερο νερό. Μερικές φορές οι πόνοι από την πείνα είναι πραγματικά διαμαρτυρία του σώματός σας για νερό.
Έλεγχος της άσκησης
 
Μόλις μειώσετε την πρόσληψη των θερμίδων, είναι η στιγμή να ξεκινήσετε την άσκηση. Η διατροφή χωρίς άσκηση θα σας οδηγήσει σε μερική απώλεια βάρους, αλλά σε κάποιο σημείο θα φθάσετε σε ένα πλατό. Η άσκηση θα μπορέσει να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αυτό το πλατό διατηρώντας την μυϊκή σας μάζα.
 
Το πρόγραμμά σας θα πρέπει να περιλαμβάνει:
 
α) 3-5 φορές την εβδομάδα cardio(αερόβια άσκηση) για 30 έως 45 λεπτά μέσα στην ζώνη της καρδιακής συχνότητας. Οποιαδήποτε άλλη μορφή άσκησης (π.χ αερόμπικ), θα κάνει επιπλέον την άσκησή σας πιο διασκεδαστική.
 
β)Προπόνηση με βάρη που έχει σαν στόχο όλες τις μυϊκές ομάδες , 2-3 μη-διαδοχικές ημέρες την εβδομάδα, οι κοιλιακοί συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα (μην τους δουλεύετε καθημερινά!)
 
γ)Ασκήσεις διάτασης για ευλυγισίας καθώς και χαλάρωση
 
δ)Προθέρμανση πριν την άσκηση, αποθεραπεία μετά και αρκετό νερό ενδιάμεσα
 
Έλεγχος των γονιδίων και του τρόπου ζωής
 
Η αλήθεια είναι, πως ακόμα κι αν τα κάνετε όλα σωστά και αρχίζετε να χάνετε σωματικό λίπος, δεν υπάρχει κάποια εγγύηση πως θα αρχίζετε να χάνετε και από την περιοχή της κοιλιάς .Το σώμα σας αποθηκεύει και χάνει το λίπος σύμφωνα με τα γονίδιά σας, έτσι δεν μπορείτε να ελέγξετε πού ή πότε χάνετε το λίπος από ορισμένες περιοχές. Όλοι αποθηκεύουμε υπερβολικό λίπος σε κάποιο μέρος του σώματος - για τις γυναίκες το λίπος αποθηκεύεται συχνά στο κάτω μέρος της κοιλιάς, στους γλουτούς και τους μηρούς. Για τους άνδρες, τα πιο συχνά σημεία εμφάνισης του λίπους είναι γύρω από τη μέση και την πλάτη. Έτσι δημιουργείται η εξής εύλογη απορία- ερώτηση, είναι αδύνατο να χαθεί το λίπος σε εκείνες τις περιοχές; Η απάντηση είναι: καθόλου δύσκολο. Ο μόνος τρόπος που θα πρέπει να έχουμε στο νου μας είναι ότι θα πρέπει να ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή, να ασκούμαστε ώστε να επιτρέψουμε στο σώμα να ανταποκριθεί κατάλληλα. Πρέπει επίσης να σκεφτεί ο καθένας και τον τρόπο ζωής του. Θα πρέπει να μπορείτε να ρυθμίσετε τους στόχους σας και να βάλετε πιο υγιεινό τρόπο στην ζωή σας.
 
Θα πρέπει λοιπόν να κάνουμε ασκήσεις κοιλιακών; 
 
Θα εκτελούσατε λοιπόν ασκήσεις κοιλιακών τώρα που γνωρίζετε ότι οι ασκήσεις αυτές δεν πρόκειται να βοηθήσουν στο να μειώσετε το λίπος γύρω από την κοιλιά σας; Η απάντηση είναι και ναι και όχι. Ναι, γιατί θέλετε να «δουλέψετε» τους κοιλιακούς σας μυς (στην πραγματικότητα να τους προσδώσετε σταθερότητα και δύναμη),αλλά ίσως όχι με τις συνηθισμένες κινήσεις όπως τα crunches και τα situps. Όταν δουλεύετε τους κοιλιακούς σας, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από υπέροχες ασκήσεις και όργανα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε την σταθερότητα της κοιλιάς με δυναμικές κινήσεις. Ένα από τα καλύτερα εργαλεία των κοιλιακών που εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι η μπάλα γυμναστικής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ποικίλες κινήσεις όπως αυτές που χαρακτηρίζονται για την σταθερότητα και την ενδυνάμωση της κοιλιάς. Επειδή πρέπει να σταθεροποιήσετε το σώμα σας πάνω στην μπάλα, χρησιμοποιείτε περισσότερες μυϊκές ομάδες από τις παραδοσιακές ασκήσεις κοιλιακών. 
 
 
Επιμέλεια:Επαμεινώνδας Κώνστας MSc,Personal Trainer
News feed
45 λεπτά προπόνησης στο διάδρομο για όσους βαριούνται εύκολα
Ας είμαστε ειλικρινείς. Οι προπονήσεις στο διάδρομο γίνονται γρήγορα βαρετές και γι? αυτό πρέπει να γυμναζόμαστε λίγο πιο έντονα έτσι ώστε να μην χάσουμε το κίνητρο για το συγκεκριμένο είδος προπόνησης
Ωφέλη του pilates κατά την Εγκυμοσύνη
Διευκόλυνση της γαστρεντερικής λειτουργίας.Μείωση της εμφάνισης της δυσκοιλιότητα.Διατήρηση της σωστής θέσης του σώματος και αποφυγή προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης. Πρόληψη και αντιμετώπιση των πόνων στην οσφυϊκή μοίρα
6 ασκήσεις για περισσότερη δύναμη
Πλειομετρικές λέγονται οι ασκήσεις που συνδυάζουν τη δύναμη με την ταχύτητα της κίνησης, για να μας χαρίσουν δύναμη.Αν και παλαιότερα θεωρούνταν μία μέθοδος προπόνησης μόνο για αθλητές
Η καλύτερη ώρα για γυμναστική
Η σωματική άσκηση το πρωί βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια της ημέρας και ενισχύει την δύναμη του εγκεφάλουγια 4 έως 10 ώρες.Μπορεί επίσης να ενισχύσει τον μεταβολισμό σας
6 κινήσεις που στοχεύουν στην επίμονη κυτταρίτιδα
Γυναίκες όλων των ηλικιών μπορούν να πέσουν θύματα της κυτταρίτιδας.Η κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις.Μπορεί να εμφανιστεί σε κορίτσια στην εφηβεία, ή σε νεότερη ηλικία.Αυτό συμβαίνει διότι, παρά τα όσα έχετε ακούσει για την κυτταρίτιδα
8 στάσεις yoga για δυνατούς και sexy μηρούς
Είστε έτοιμοι να πείτε αντίο στις πλαδαρές γάμπες και τους μηρούς; Δοκιμάστε τη γιόγκα. "Είναι ένας φανταστικός τρόπος για να τονώσετε τα πόδια σας", λέει η πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια γιόγκα Theresa Brennan
Newsletter
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα του Fitstudio.
 
Copyright © Fitstudio. All rights reserved Designed and developed byHellasSITES